Заштита

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
С

Сатори

Гостин
За девојките: Повеќе би сакале дечко кој што може да ви пружи заштита, т.е. алфа мажјак или би сакале некој покрај кој што вашата сопствена сила повеќе доаѓа до израз?

За мажите: Девојка на која би и можеле да и пружите заштита, некоја што ќе има потреба од вас или некоја што си е доволна на сама себе?

Знам дека одам во крајности, но обидете се да се приклоните кон една од овие две варијанти!

Сакам самостојни девојки, доволни сами на себе, слободоумни, сопствени и стабилни личности.

Беспомошното принцезиче одамна излезе од мода. Не верувам дека некој би сакал цело време да изигрува „голем батко“, „татица“ или „јако карактерен принц“.

Ќе тргнам од себе. Не можам да кажам дека ми се допаѓа идејата да бидам зависна од некој, особено не од љубовен партнер. Идеална комбинација би ми било самоуверен, но сепак приземен тип кој ќе знае да се носи со девојка со напреднати сфаќања ко мене.:icon_lol:

Се шалам. Би избрала некој кој не би ми го наметнувал авторитетот и покрај кој би била рамноправна во се`.

За девојките: Повеќе би сакале дечко кој што може да ви пружи заштита, т.е. алфа мажјак или би сакале некој покрај кој што вашата сопствена сила повеќе доаѓа до израз?

Сакам дечко покрај кого ќе чувствувам заштита но мојата сопствена сила во никој случај не смее да се сведе на минимум.Значи, повеќе сакам неговата сила да доаѓа до израз т.е. да биде мачо мен.:)

Hm, se smetam za onaa sovremena devojka koja e dovolno sillna za individualen opstanok i koja nema potreba od zashtita i bla bla,znaete se' shto spagja vo taa slika na emancipirana zenska licnost ama mi se cini deka vo sekoja od nas ima maaaaaaloo delcence koe go saka deckoto koj kje bide vo eden moment nashiot heroj,nekako ne se interesni onie shto nikogash nema da pokazat sila,mal otpor shto i da e.
Shto se odnesuva do mashkite mnogu mashki imaat potreba od nekoj komu mu trebaat psihicki i fizicki.Toa im go polni egoto, pravi da se cuvstvuvaat znacajni i vazni za neciv opstanok.Ama ne site se razbira.
A deka malata bespomoshna princeza ne e vo moda,hm, neznam poglednete gi Jonny Deep i Vanessa Paradis;

На сите во животот кога тогаш ни треба заштита и подршка од партнерот па колку и да велиме дека сме современи и самостални.Јас имам среќа да имам партнер кој ако имам потреба застанува позади мене како и јас позади него.Не може да се каже дека сме независни зтоа што секој дневно зависиме од некого.

Е шо ќе е за чудо ако барам заштита од партнерот, а уствари каква заштита, од кого или од што?Уште нема трети светски рат или фала богу со ракетари си немам работа :pos:

Сакам да бидам самостална несакам заштита од партнерот неговата сила да доаѓа до израз и слично.Иако сум навикната мојата сопствена сила да доаѓа до израз сепак несакам да го потценувам со тоа партнерот.Затоа мислам дека сум доволно силна да се справувам сама:pipi:

Јас би сакал мојата девојка да смета на мене... ама не да е зависна! да е самоуверена но да знае дека секогаш може да смета на мене... that is my opinion ...

Можеби е не-современо, али сум сакала и сакам машко покрај кое ќе се чувствувам заштитено. Потребен ми е некој со силна самодоверба(не и ароганција), кој знае да биде авторитативен и да се постави заштитнички.
Нормално дека не сакам шовнистичко-деспотска креатура, туку некој кој умее да одржи баланс помеѓу своето достоинство и почитта кон мене(а, постојат такви дефинитивно)

И да сакам неможам да се ставам во заштитничка улога,барем не во физички план :) а и не сакам,го мрзам таквото уредување во врска.
Да зависи од мене колку јас од неа.Ќе се разочара ако очекува повеќе.

Значи второто,доволна сама на себе...па тоа е убавината ако е со тебе...

Јас сакам да имам маж до мене, кој знам дека ќе е и физички способен да ме заштити и истовремено и емоционално стабилен за да ми биде поткрепа кога ќе сум хистерична/забегана, а тоа знае да ме стрефи на рандом:)
Тоа не значи дека не сакам да си го задржам сопственото јас и дека треба да сум безгласна буква, туку да знае да го почитува моето мислење и да сака да ме направи среќна и сакана.

Навистина не можам во моментов да се сетам дека сум се нашла во ситуација да имало потреба да ме заштитува партнерот.
Но, сакам да почувствувам дека можам да сметам на него, сакам кога мажот е способен да оцени, па на соодветен начин да ме заштити доколку има потреба од тоа, а заштитата да ми ја даде ако покажам дека ми е потребна.

Па незнам дали е со оглед на тоа што сум лав во хороскоп и сакам секад да бидам на врвот во се :pos2: или до мене како карактер, ама мојата сопствена сила пред се.. Заштита нека бара он ако сака, мене не ми треба Сталоне, ниту Супер херој. Ако сум женско не сум неспособна и розева.. За мене да се бори некој друг нема теорија, се сметам за доволно самоуверена ако не друго.

~*~

Јас сакам заштита, си признавам, сакам дечко две метра покрај мене покрај кој ќе се чувствувам како принцеза, разгалена, кршлива или нежна ич не ме интересира.

Можеби затоа што во досегашниот мој живот, со сите проблеми со кои што се справував само на 15/16 години ме сменија и ме направија крута кон се освен кон љубовта.
Затоа, не сакам да бидам Супервумн кога станува збор за некој крај мене, јас баш сакам Супермен!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom