Command Prompt (cmd) tricks

• Креатор на темата Креатор на темата IvicaPunK
  • Време на започнување Време на започнување
прво CMD
Shutdown -s -t 3600 -c "Bye" kje ti se iskluci PC-to za eden cas
Shutdown -a (ako se ispismanis)
moes da go namestis na kolku sakas vreme.Go menjas brojceto kaj so e 3600 ili tekstot da go smenis izmegu navodnicite.
фала ти МНОГУ. ова одамна го користам ама заборавив која беше командата за кансел.
инаку Филипе! донт би сач а џрк и остави ме да го завршам сослушувањето:pos:

No Problem.
Имаше команда да отвориш која сакаш програма само не ми текнува точно као идеше, ако знае некој нека дополни.
се отвораше прво cmd/ pa pisis DIR, otvoras program files....бла бла..

No Problem.
Имаше команда да отвориш која сакаш програма само не ми текнува точно као идеше, ако знае некој нека дополни.
се отвораше прво cmd/ pa pisis DIR, otvoras program files....бла бла. не се сеќавам:)

Ви се гледа во лик дека нинтендо и џамлии игравте на времето...:pos:

eve uste:
da napravis account<<:>>:
net user (imeto na usero so sakas da go dodades) /add
net user Aleks /add
za da go napravis admin treba
net localgroup administrator ______ /add
na praznoto mesto treba account

i kazejte mi dali raboti za passwordot?
kaj mene raboti

eve uste:
da napravis account<<:>>:
net user (imeto na usero so sakas da go dodades) /add
net user Aleks /add
za da go napravis admin treba
net localgroup administrator ______ /add
na praznoto mesto treba account

i kazejte mi dali raboti za passwordot?
kaj mene raboti

Работи, работи не се секирај тизека.:baeh: Само проби следен пат со македонска поддршка да пишуваш.:nenene:

Ви се гледа во лик дека нинтендо и џамлии игравте на времето...:pos:

Глеам цело време контра идеш бре, јас не знам што ја мачиш тастатурата па пишиш на темава а не ти се свиѓа.Дај кажи една работа што толку не чини?

Само си објаснував де, а ова со џамлиите беше шега, зашто ми е чудно што основна работа со cmd ја сметате за 1337 h4xoRz StuPhz...барем така ми изгледа, може не сум во право.

абе да не ти е криво што беше дрво џамлии и што сеуште не знаеш што е шлајка? ако сакаш кажи ќе ти ја дадам супер марио за компљуктор, да си надокнадиш, зашо на времето кога сите играа нинтендо ти имаше компјутер ЕЕЕЈ(и веројатно си се служеше со цмд, па затоа не ти е интересно сега)! извинете за офтопикоф.......мораФ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom