Избледени емоции...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Во врска сте...и тоа убава,стабилна врска.
Но почнувате да чувствувате дека чувствата почнуваат да избледуваат...
Ако чувствувате дека од ваша страна чувствата се намалени,што ќе направите?Ќе се преиспитате себе си или веднаш ќе ја прекинете врската?Ќе разговарате ли со партнерот за вашите емоции или ќе почекате да видите дали ќе се средат сами работите?

А што би направиле ако некако претчувствувате дека другата страна е поладнокрвна,дека едноставно избледеле чувствата од кај него /неа? Ќе направите муабет или ќе чекате негова/нејзина реакција?

А што мислите зашто се случува тоа бледеење на емоции?Дали заради тоа што нешто не е во ред со врската или пак едноставно хемијата,љубовта изчезнала?Или некогаш едноставно нема причина за тоа?

Па ако немаше вакво излитување на чувствата сите љубови ќе неа вечни:)
Чести несогласувања, долга еднострана толеранција, критики упатени кон партнерот, таложење на револт, љубомора, простување на неверство ......
Секогаш ваквото чувство ме водело до крај на патеката:)

Во врска сте...и тоа убава,стабилна врска.
Но почнувате да чувствувате дека чувствата почнуваат да избледуваат...
Ако чувствувате дека од ваша страна чувствата се намалени,што ќе направите?Ќе се преиспитате себе си или веднаш ќе ја прекинете врската?Ќе разговарате ли со партнерот за вашите емоции или ќе почекате да видите дали ќе се средат сами работите?

А што би направиле ако некако претчувствувате дека другата страна е поладнокрвна,дека едноставно избледеле чувствата од кај него /неа? Ќе направите муабет или ќе чекате негова/нејзина реакција?

А што мислите зашто се случува тоа бледеење на емоции?Дали заради тоа што нешто не е во ред со врската или пак едноставно хемијата,љубовта изчезнала?Или некогаш едноставно нема причина за тоа?

Oти вакви теми отвараш? :( Дирек в срце ме погодваш.
Се преиспитав. Не знам во кој е грешката, само осеќам дека сме се поладни и не е то то, како шо беше на почетокот. А го сакам, го сакам многу. Само некако ја нема та еуфорија шо ја имаше на почетокот. Некако се е стивнато, се е посмирено. И сама не знам зошто.

И да праевме муабет и ништо не испадна. Јеби га. Само се надевам дека е лош период и дека ќе се надмини.

Ако нејзините чувства бледнеат: внатрешно ќе се јадам, зошто е тоа така, ќе се преиспитувам каде е грешката, до мене ли е или до некој/нешто друго - но нема да ја прекинам врската доколку другата личност не го посака тоа. И нема (барем не отпрвин) да ја тестирам и прашувам што е работава, зошто вака се однесуваш или слично. Ако во краен случај емоциите кон мене избледеле тотално, ќе ја пуштам бидејќи не сакам да ме сака под присила или од сожалување

Доколку мене ми бледеат емоциите, што не верувам доколку таа ми значи, обично ми треба малку простор или време но не и завршеток на врската! Обично брзо се заситувам од нештата но ако ми се даде мала пауза, се навраќам пак на нив.

Некогаш едноставно нема причина за тоа, хемијата не може да исчезне доколку се држи до неа, односно се одржува контиуирано во текот на врската. Индивидуално е и нема објаснување, барем според мене!

Oти вакви теми отвараш? :( Дирек в срце ме погодваш.
Се преиспитав. Не знам во кој е грешката, само осеќам дека сме се поладни и не е то то, како шо беше на почетокот. А го сакам, го сакам многу. Само некако ја нема та еуфорија шо ја имаше на почетокот. Некако се е стивнато, се е посмирено. И сама не знам зошто.

И да праевме муабет и ништо не испадна. Јеби га. Само се надевам дека е лош период и дека ќе се надмини.

А зошто си со него?
Од навика или во потрага во првичниот итензитет?
Драга моја, тоа нема да се случи се додека не налеташ на нов, или пак продолжи во пригушената монотонија:wink:

А зошто си со него?

Оти го сакам. :pipi: И прв пат во мојот живот осеќам вакво нешто.

Од навика или во потрага во првичниот итензитет?
Драга моја, тоа нема да се случи се додека не налеташ на нов, или пак продолжи во пригушената монотонија:wink:

Мислам дека е премногу рано за да речам дека е навика. Не одиме многу долго за да ми стани навика. И силно вервам дека ќе помини овај период, дека ќе помини. Вервам во нас:wink:

Треба динамика во врската.....едни чувства си одат други доаѓаат

Оти го сакам. :pipi: И прв пат во мојот живот осеќам вакво нешто.

Мислам дека е премногу рано за да речам дека е навика. Не одиме многу долго за да ми стани навика. И силно вервам дека ќе помини овај период, дека ќе помини. Вервам во нас:wink:

Значи "тоа не е тоа, како на почетокот" како што кажа, сакаш да го победиш со трпелливост која ќе престанеш да ја имаш веднаш штом сретнеш некој со кој еуфоријата ќе ти трае секој ден, тој интензитет како на почетокот...

Значи "тоа не е тоа, како на почетокот" како што кажа, сакаш да го победиш со трпелливост која ќе престанеш да ја имаш веднаш штом сретнеш некој со кој еуфоријата ќе ти трае секој ден, тој интензитет како на почетокот...

Не :)
Леле, не можам да се објаснам. Вервам дека ова ќе биди, вервам дека ќе успеј и вервам дека ме сака и дека го сакам, само е лош период. Не можи стално да биди се совршено и да цветат рози. Секоја врска има проблеми, само треба да се научиме како да ги пребродиме тие проблеми. :wink:

Мислам дека Тамарче сака да каже дека имаат криза во врската,што е сосема нормално и дека верува дека е само преоден период.:)

не,ке се шегувам повеќе,ке и посветам повеќе внимание,ке направам нешто за неа.. но никогаш тоа што она го сака:) и што е најбитно ке бидам непредвидлив

Iskreno dokolku jas bi se nasla vo takva situacija i dokolku pocustvuvam deka moite cuvstva izbledele,vo toj slucaj mislam deka ne bi mu raskinala vednas na decko mi,niti pak bi razgovarala so nego na taa tema(se razbira zboruvame za seriozna vrska ili stabilna vrska kade toj ne e vinoven za moite novodobieni izbledeni cuvstva).Ednostavno bi ostavila vremeto da si go pokaze svoeto i bi si ja otfrlala idejata za prekin na vrskata,sekojpat koga taa ideja bi mi se javela zatoa sto mislam deka seto toa e minlivo.Eden vid na kriza koj sekoj od nas ja pocustvuval.Mozebi sme se prisetile na nesto i nesvesno ni se javila nostalgija za denovite koga sme bile slobodni i sme pravele nekoe raboti bez razmisluvanje i sl. pa sega mislime na prekin zatoa sto togas ni bilo pozabavno ili pak ednostavno se javila monotonosta vo vrskata.Kako i da e sepak mislam deka ne bi mu raskinala,kako sto veke kazav,tuku bi ostavila vremeto da si go pokaze svoeto,pa ako rabotite i ponatamu ostanat isti ili nedaj boze se vlosat togas bi prevzela drugi merki.

A ako pocustvuvam deka takvi cuvstva se javile kaj partnerot,vo toj slucaj bi se preispitala sebesi i moeto odnesuvanje i vo sekoj slucaj bi se potrudila da vnesam nekakva zabava vo vrskata i da storam se sto sum vo moznost za da gi sredam rabotite i vratam vo normala.

Емоциите бледнеат...можеби има некои други работи коишто довеле до тоа,преокупација со други проблеми кои се рефлектираат на таа работа...сум за тоа искрено и отворено да се зборува за сите работи во врската,но има работи каде што не сме ние доволни,работи кои не зависат од нас и неможеме да ги решиме...не треба да се чека на туѓа реакција доколку забележиш нешто...сепак има и кризи во врската така да најубаво е со разговор се да се реши :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom