Колку чинат децата

• Креатор на темата Креатор на темата Сапун
  • Време на започнување Време на започнување

Сапун

. . .
Член од
10 јули 2007
Мислења
1.642
Поени од реакции
4
Да, де, децата се бесценети и сл. Сепак, Американците пресметале колку чини да го квачиш своето дете до полнолетство. Семејство со годишен со приход од 40.000
долари, на две деца троши околу 250.000 долари. Бадијала :)

C0282C187D1C2743802FEFA400B42D0B.jpg

Глупости.
Мислам дека темава ќе иде у канта...

Глупости.
Мислам дека темава ќе иде у канта...

Зашто бе, баш е конструктивна темата, а и корисна за идните родители. Имаме ли некој актуелен родител на кој му иде математика, за да може отприлика да пресмета кои би биле трошоците за израстуење дете до 18 годин во МК?

Убава тема за дискутирање нема потреба од канта,туку малку бројките се хм...претерани.Така да може да се води темата по тоа колку „коштат„а не по наведената сума од 250.000 долари.

ОКеј си е темата, де.
Дем, колку е скапо деца да се има, а јас сакам 4:)))
Сепак, логички - ако веќе ги имаш тие пари а немаш деца, ќе ги трошиш на скапи предмети за по дома, плазма телевизори, дизајнерска облека... Така што - не е прескапо или ненормално скапо да се има деца:)

Убава тема за дискутирање нема потреба од канта,туку малку бројките се хм...претерани.Така да може да се води темата по тоа колку „коштат„а не по наведената сума од 250.000 долари.

Претпоставувам дека ова е реална цена за одгледување прво дете, во Америка. Секое понатамошно дете кошта помалце, заради материјалното наследство од претходото дете, а богами и искуството на родителите.

aj пресметете колку коштат ако децата се `мали бебиња` заслепени од американските булшит тинејџ филмови, влезени у парис хилтом филм, и пресмете некој што едвај вадат за леб. ..

тоа неможете да пресметете. . прајслеес се децата, додека не почнат помалку да раззмислуват со нивна глава :wink:

Леле ја жалам мајка ми..
Појше од Американско дете иам барања.. П.С. Сакам СЕ
:nesum:

aj пресметете колку коштат ако децата се `мали бебиња` заслепени од американските булшит тинејџ филмови, влезени у парис хилтом филм, и пресмете некој што едвај вадат за леб. ..

тоа неможете да пресметете. . прајслеес се децата, додека не почнат помалку да раззмислуват со нивна глава :wink:

Ајверсон сине... пресметките се за фамилии кои имаат до 40 000 $ примања годишно. Што значи не можат да се праат Хилтоници, ниту едвај да вадат за леб.
И децата не се прајслес, еве табелата тоа го кажува. :)

Фино пред да си родиш дете, земеш лист и пенкало, си пресметаш шо како, и после тоа ја грабнуеш девојка ти, ја праиш салата или објавуваш анекс во договорот, според кој ти и таа ќе мора да причекате додека буџетот не порасне или барем Македонија не ја примат во ЕУ, па да го шитнете детето на некои Исланѓани :wink: :pos:

Не ќе ги гледам деца во америка, кај нас си е поевтино :).

Не ќе ги гледам деца во америка, кај нас си е поевтино :).

И кога ќе го споредиш нивниот стандард со нашиот, пак е поевтино? Мене ми личи дека се тука некаде трошоците. На што мислиш дека тие трошат повеќе пари од нас?

И кога ќе го споредиш нивниот стандард со нашиот, пак е поевтино? Мене ми личи дека се тука некаде трошоците. На што мислиш дека тие трошат повеќе пари од нас?

They live in america има таму многу повеќе за трошење, негледаш ли сам пресметката е за семејства кои земаат 40 000 годишно, кој во Македонија - кое ај да неречам просечно вработено семејство зема 40 000 долари ???

Е споредбата на Македонски стандард и на Амерички ти е далечна како Крале Марко со струјата.Знам по мене до пред да почнам да работам излегував со по 100 најмногу 200 денари а тие во Америка со 5 долари не можат ни во wc да влезат а не па да се напијат пиво или две...тие си се научени со минимум 50 долари (претпоставка)

Е споредбата на Македонски стандард и на Амерички ти е далечна како Крале Марко со струјата.Знам по мене до пред да почнам да работам излегував со по 100 најмногу 200 денари а тие во Америка со 5 долари не можат ни во wc да влезат а не па да се напијат пиво или две...тие си се научени со минимум 50 долари (претпоставка)

Да ама има и такви што на секое излегување трошат и по 100 евра.А сепак не се од многу богати семејства.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom