Најголемиот криминал во РМ?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
SDSM-ovskata vlast 3 godini ne zamajuva deka privatizacijata na "Makedonija Tabak" bila uspesno izvedena.

No zaboravaat da kazat deka privatizacijata e vsusnost napravena po 1999 godina, za vreme na vladeenjeto na eden od togasnite oligarshiski bosovi, Shuturkov, otkako "Makedonija Tabak" ispumpa 250 milioni togasni marki tutun i cigari vo Srbija bez pokritie i fakturi t.e. bez evidencija. "Makedonija Tabak" bese unistena i dovedena na rabot na stecaj. Misljim, toljiko za uspeshna privatizacija!

Kade otidoa tie 250+ milioni?!? Dali e toa najgolemiot kriminal vo Republka Makedonija? Ima li pogolem - Fershped, Okta???

Mislenja, informacii...

Misirkov напиша:
SDSM-ovskata vlast 3 godini ne zamajuva deka privatizacijata na "Makedonija Tabak" bila uspesno izvedena.

No zaboravaat da kazat deka privatizacijata e vsusnost napravena po 1999 godina, za vreme na vladeenjeto na eden od togasnite oligarshiski bosovi, Shuturkov, otkako "Makedonija Tabak" ispumpa 250 milioni togasni marki tutun i cigari vo Srbija bez pokritie i fakturi t.e. bez evidencija. "Makedonija Tabak" bese unistena i dovedena na rabot na stecaj. Misljim, toljiko za uspeshna privatizacija!

Kade otidoa tie 250+ milioni?!? Dali e toa najgolemiot kriminal vo Republka Makedonija? Ima li pogolem - Fershped, Okta???

Mislenja, informacii...

А не, ова е едно од поситните криминални дела.
За жал...

Misirkov напиша:
Mislenja, informacii...

Во "Сведок - Македонска нација", во неколку броја од 2003 имаше добра "анализа" сосе скенови од документи за целиот случај...

П.С. Незнам зошто престана да излегува тој неделник, али, иако "накривуваше" кон ВМРО, доста работи за кои пишуваа, кога ќе ги поврзеш истите работите сега, се ти изгледа како политички deja-vu!

Kaj otidoa tie $250 miljoni? Pa vo offshore accounts! Nemaat gajle brat, kradenje u kontinuitet. Ne se znaelo za dosta, cela drzava razgradija.

I da, za zal ne e najgolemiot kolku so znam. A be celata privatizacija bese pljacka, ama koj e najgolem? Telekom? Moze i Fesped tuka vodi so nivto na mahinaci. U sekoj slucaj zalno. Samo drakonski i smrtni kazni sea ne vadat brat!

а Скопски Пазар, продажбата на земјиштата, Хидроцентралите, и вистинското допрва следува....
ЕСМ

MM напиша:
А не, ова е едно од поситните криминални дела.
За жал...

MM, da ne preteruvas malku? ;-) Sega slusam deka "privatzacijata" na banjite e najnov hit, pa mozebi i si vo pravo.

Inaku od gorekazanoto, mene mi e interesno kako eden covek vo "Fersped" moze da koristi drzavna zeleznica kako svoja (!) i so toa da potkopa bilo kakva konkurencija?

Najgolem kriminal vo Makedonija vsushnost e privatizacijata.Ako se trgne od faktot shto odredeni "moroni" svoevremeno ja izmislija i ja sprovedoa taa privatizacija za svoi celi pa bea premieri ili ministri a nekoi se seushte guverneri togash mozeme da konstatirame kade otide najgolemiot del od kolacot shto vredeshe barem okulu 20 milijardi evra.Soznanijata deka dotogash firmite ili fabrikite im pripagaa na site podednakvo i deka site shto na denot od osamostalnosta na Makedonija imaa polni 18 godini trebashe da dobijat podednakov broj na akcii od aktuelnite firmi a dobija "shipak" vo zamena,se tolku bolni i frustiracki shto prodazbata na ESM ili Telekom izgledaat kako "mala shala" vo sporedba so "namerno" pogrshnata privatizacija.
Zamislete covek Makedonec koj ne bil vraboten i nema nitu edna akcija od odredena firma samo zatoa shto nemal shansi da ucestvuva vo proizvodstvoto zatoa shto ne bil SKOJ-evec ili KPJ-ovec.Pa toa e ludo da go obespravime toj covek i da mu odzememe del od negovite zaslugi za izgradba na se shto znaceshe industrija ili firma vo "opshtestvena" sopstvenost.
Najgolem profit sekako imaa Vlasite koj kako po zakon bea direktori na odredeni firmi i go prigrabija opshtestveniot kapital vo svoi race pri shto mozea edinstveno tie da "kupuvaat" akcii od odredeni firmi koj svoevremeno se prodavaa bez pari.Slucaite so Komercijalna,Makedonija Tabak,Fershped,Telekom pa i Alkaloid so Skopska pivara za koj nie ili nashite roditeli izdvojuvaa sredstva so godini i koj gi odrzuvaa vo zivot pri shto gi kupija direktorite bez da platat na onoj shto gladuval za da gi izgradi samo ja potvrduvaat ovaa moja konstatacija ako ne se lazam neli?

Cestitajte mu na tie sto go "kupuvaa" opstestvenoto t.s drzavnoto i toa bez pari toa vi kazuva deka pravniot sistem vo Makedonija e smesen VIC za zal vie samo mozi da placite tuka po forumite...
ke otvoram nova tema vo koja sto SEKOJ od negovata opstina ke gi naveduma istite tie sto gi "kupuvaa" opstestvenite imoti BADIJALA so ime i prezime za da gi stavime na Crnata lista na ligeto koi ja Prodadoa i oplackaa Makedonija........

Liceto B.C. sepak vodi!

Ne znam vo Cheska, no da gi vidis kolku se vo Slovacka, vkl. Albanci!

Spored dostignuvanjata, jas sepak glasam za grupacijata na Branko Crvenkovski:

1. Shterjo "kapo di tuti kapi" Nakov (Fershped)
2. Pande Lazarov (ESM)
3. Hari Kostov (Komercijalna Banka)
4. Siljan Micevski (GP "Pelister")
5. Antoni Peshev ("Ultra" + piramidalni shtedilnici)
6. Jani Makraduli - se javuva vo nekolku verzii kako politicar i "biznismen".

Nekako tie okolu Buckovski mi se poshutraci, ne se taka bezmislosni i rafinirani kako ovie pogore.

TrOtOaRka напиша:
Фабрика за кабли "НЕГОТИНО" zasto vlatata premolcuva ??:pishtoldz

Ееее, да е само тоа премолчено...А AVIOIMPEX? Таму се случи и сеуште се случува кражба невидена, во континуитет!

Gorco напиша:
Во "Сведок - Македонска нација", во неколку броја од 2003 имаше добра "анализа" сосе скенови од документи за целиот случај...

П.С. Незнам зошто престана да излегува тој неделник, али, иако "накривуваше" кон ВМРО, доста работи за кои пишуваа, кога ќе ги поврзеш истите работите сега, се ти изгледа како политички deja-vu!

epa neli toj vesnik bese na Orce Korunovski, a nego go ubija pa toa vreme prekina prodazbata na vesnikot ili greska sum ?:icon_roll

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom