Оригами...

• Креатор на темата Креатор на темата Saladin
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.762
Поени од реакции
13.590
Или во превод правење на фигури од хартија. Колку сте запознаени со ова хоби? Дали ве опушта/нервира.
Ко помал бев повешт во правење на оригами. Знаеше да ме опушти во дадени моменти, почнав од наједноставните (капа, чаша) до посложените (лебед, папагал). Денес послабо се бавам со ова хоби, најмногу поради намње слободно време, а и нервите попуштаат :).

Оригами ми е дефинитивно едно од најинтересните хобиа (множина од хоби?) и редовно се занимавам со вакви ствари.

Пред пар години имав шанса да се зачленам во една организација со проект Building bridges, и таму се запознав со една јапонка која ме снабди со специјална хартија за оригами (едно бајаги дебелко туце) и ме научи да го направам Жеравот, што им е нешто као посебен симбол.

интересна тема браво, мислам дека би било добро и ако се додаваат слики од фигури ( како се прават ).
Еве од мене патката од Prison Break.

379urawzprisonbreakkx3.jpg

Правев во основно по ОТП т.е. ТО како што после го нарекоа, кога требаше да се прави. Иначе сама дома да седнам да направам нешто, бе упатство...ма јок:)

Праев у Основно по О.Т.П. :) Сеа неам ни намера да се занимавам со тоа xD

Јас не го сметам тоа за хоби, го сметам за нервози :kesa:

Иначе сум правел во основно секако :smir:

ако под оригами се сметаат правење авиончиња на час ондак мајстор сум....

Случајно ја забележав темата. Пред една година симнав околу 100 книги за оригами фигури и некои видеа каде фино објаснуваат чекор по чекор како се прават фигурите, па вложив многу време и трпение дур да научам да правам неколку ствари.
Дома имам неколку фигури направено од пред 4-5 месеци и ептен ми е ќеф што знам да ги правам, башка во склоп на новогодишните празници знам да правам Дедо Мраз, па на малите братучеди фино ќе ги изненадам и убаво би можело да се украси со фигурите :)

Деновиве ако можам ќе ставам слики овде па да видите како изгледаат. :pipi:

Деновиве ако можам ќе ставам слики овде па да видите како изгледаат.

Се фатив сам на лагата. Сигурно не сум можел. :icon_lol:

Многу фигури имав, многу поклонив, неколку имам само останато.

Ме фати пак мерак и почнувам пак да правам, па сакав да прашам дали некој знае каде се продава специјална хартија за правење на оригами, без разлика во кој дел од државава?

праев основно по ОТП и запамтив како се праи жаба и некојаси јапонска капа и си ги праам овие ко ми е досадно, не ми текнало да побарам а а баш ме заинтересира тој жеравот... може некој да постира како се прави?

Закон ствар се овие. Ај поупатените нека стават повеќе туторијали :)

edit: ми успеа призн брејк патката :)

Со братучетка ми баш пред некое време правевме цвеќиња со вазна, па патки, чашки абре триста глупости. Интересна занимација, интересно губење време

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom