Помош за микрофон

• Креатор на темата Креатор на темата stojka_007
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 ноември 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
Ми треба помош околу тоа како да го приклучам микрофонот во компјутерот,и дали требит инсталирање од нешто :uvo:

Однапред Ви благодарим:kesa:

Требит обично да го уштекаш во компјутерот. За то ти требит да имаш инсталирано еден програм "Раце", лева и десна верзија. Нормално и плагинот "Ochee" мора да го имаш за успешно да го уштекаш.

Е сега, поозбилно малку...обично програмот од звучната картичка сам ќе ти го регистрира новиот уред кој е приклучен на компјутерот, па со подесувања од тој панел (на програмот) или од Volume Control (Start Menu, All programs, Accessories, Entertainment, Volume Control) ќе го средиш микот.

Не е многу комплицирано, али знае да биде зезнато кога ќе ти се појави некое проблемче за чие решавање мора да испробаш милион комбинации на сетинзи....значи, другарски и рударски речено - Со среќа :)

мене изгледа ме стегна некое проблемче коаг ке го покачам у волум контрол микрофонт почнува да бучи и сам да се намалува незнам дали ми е до драјверите или....а порано се убаво си работеше

Оди во Volume Control, најдолу во контролата кај микрофонот, има едно копче Advanced (ако нема, оди во Options>Advanced Contrlols и ке го има), клик на него, и отштиклирај ја опцијата 1 Microphone Boost. Со тоа ке го спречиш бучењето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom