Судоку

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
daj da se sobereme site kajgandzjii na edno masovno resavanje na sudoku :wink:

inace igrava teska zaraza od DOTA uspeav da se otrgnam ama koa ke vidam negde prazna sudoku tabela nemozam da se kontroliram xD

Прекрасно и интересно, јас не можам се уште да ја најдам техниката на решавање но за 1 сат ги решавам потешките, си имам некои мои стратегии обработено не знам дали се исправни или не, сепак треба слободно време за судоку, а јас кога ќе го имам не ми ни доаѓа памет да решавам, едно време, ако можам да речам се заразив, си купив неколку списанија со судоку и константно решавав, во секој случај интрересно е и е гимнасите на мозокот

Лол! И јас не сум нешто куј знае колку добар и по некогаш на потешките многу заглавувам, ама си решавам онака, чат - пат :)

Ејј колку е заразноооо. Го обожавам..кога ке седнам да решавам не станувам. Иако не сум мн мн брза али ми е интересно и не ми смета ако изгубам саати на него :)

Стварно е заразно, едноставно не знам да престанам додека не го решам. А тоа понекогаш трае и со часови.

Знае ли некој кога излегува списанието Теа Крстозбор? Знам дека одеше во комплет со некој од веснициве.

Не решавам многу судоку, но затоа пак мајка ми е зависна од таа игра.И оти у мојо телефон ја има, стално дреме на него.Е колку ме нервира така :nerv:

Интересно е некогаш си прам и сама на лист нашкола ко ќе ми притекнит. А најчесто решавав во Теа Модерна ... ако сеуште постојт.:smir:

На стариот телефон растурав. Треба да си најдам и за овој :)
Ненормално добра игра, никогаш не ми здосадуваше :)

На математика и македонски најдобра забава ама и во слободно време... Ја обожавам бе!

Обожавам да решавам судоку, ептен е заразно, едно време по неколку часа на ден се релаксирав со него, ама од кога почнав со факултет искрено малку го баталив и запоставив, ама некогаш ако ми текне, ќе си откуцам на гугл некоја страница со онлајн за играње плус и кај што има и време за колку ќе го решиш и се си натпреварувам со себе.
Ама дефинитвно е друго чувството кога го решаваш на хартија со пенкало или молив во рака, него ли со стрелка од глушецот.(y)
И секогаш кога решавам, за да не чкртам ако пишувам со пенкало си пишувам по две алтернативни бројки(тие што би се паднале во коцкичето) и ги пишувам од страна двете за да можам на средина да ја пишам бројката што треба. :)

Порано ги цепав, сега фарбам боенки за релаксација(mandala), по јак ефект имаат, скоро како dmt.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom