Судоку

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Судоку(数独 )е јапонска логичка сложувалка,која во буквален превод значи „Еден број останува секогаш сам„.
Имаме едно 9x9 квадратно поле.Тоа поле од 9x9 понатака е поделено на 9 квадрати од 3x3 помали квадратчиња.Изгледа вака:
250px-Sudoku-by-L2G-20050714.svg.png

Целта на играта е да се пополни целиот 9x9 квадрат со цифри од 1 до 9.Но секоја цифра смее да се појави само еднаш хоризонтално, вертикално и во еден блок(квадрат 3x3).Се започнува со кавдратот во кој е дадени најмногу цифри.Решението изгледа вака:
250px-Sudoku-by-L2G-20050714_solution.svg.png

Па колку сте запознаени со оваа сложувалка, дали ја решавате?Интересна ви е или пак не?

Јас сум огромен обожавател на играва, дома се натпреваруваме со татко ми и сестра ми. :)
Копираме три списанија Судоку, одбираме една сложувалка и одиме во различни соби да решаваме. :)

Јас сум огромен обожавател на играва, дома се натпреваруваме со татко ми и сестра ми. :)
Копираме три списанија Судоку, одбираме една сложувалка и одиме во различни соби да решаваме. :)
:)Јас многу ја сакам играва,почнав да ја играм кога бев во странство,таму си имаа цели книги со по 100 и повеќе судоку и ај реков да видам шо е.И баш е заразна.Кога еднаш ќе почниш да решаваш,не можиш да престаниш.Лесните нивоа не ми се поќе интересни,сега се мачам само со потешките :)

Имаш решавано вакво?

puzzle.gif

Потешко е од обичното, ама за сат време го решавам. :)

Имаш решавано вакво?

puzzle.gif

Потешко е од обичното, ама за сат време го решавам. :)
Еј баш пред некој ден решавав вакво.Ама немав време да го дозавршам и мајка ми ми го фрли,не знаела дека ми треба:icon_bigg

Обожавам судоку. Обожавам.
На почеток ми беше потешко док се уходам, ама сега немам проблеми. Ептен е заразно, додека не го решам не престанувам, ма ништо друго не ме интересира.:pipi: :icon_lol:

Жива зараза!....Добра концентрација и логика,афкорс.:ojea:И тоа е тоа

Ја обожавам играва. Ептен е заразна, дури и од интернет си ја спуштив ама таму има и со 12х12 со бројки и букви. Уште немам почнато со нив, прво да ги поминам овие во master, тие полесните ич не се ни мачам да ги решавам :)

многу е закон! и секогаш ја решавам со молив,зш ак ја згрешам да не морат да го препишвам на друго ливче:wink:

Судоку е најзаразна игра на свет. Zemzela најдобро знае :pos2:

Леле ... е ич го нејќам ова Судокуто.Ич не можам да го решавам ... се нервирам одма.

i love this game..се заразив пред неко време..дома се тепам пва да стигнам до некој весник за да решавам судоку:)дури најдов и на нет и кај татко ми на телефон..не можам да се одлепам:)
сум решавала со бројки,со симболи со што ли уште не..многу ми е интересна:)

Lele ZAKON ZAKON ZAKON obozavam sudoku.. Mnogu e najbolje.. Doma iam MNOGUUUU sudokua i resavam po cel den.. I decko mi i majka mi gi zaraziv :pos2:

Па и не сум нешто многу добар во ова, практикувам крстозбори да решавам. Додуша Судоку и не сум решавал многу-многу, ќе треба да седнам малце.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom