Како можам вокално инструментална песна, да ја направам инструментална?

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Дали има програма? Или има некоја ‘финта‘? :) Ај ќе ве молам за помош. :vozbud:

Ми имаат кажувано дека процесот е комплициран, сепак можеш да се обидеш преку Virtual DJ или Nero Wave Editor, но за жал, не само што нема да ти го извади вокалот, туку ќе добиеш нешто што воопшто не личи на песна :)

Вејв е вејв.

Ако успееш едино да уловиш делчиња од песната во едитор на звук, па да ги споиш....

еееех фала ви :) Јас пак се надевав дека ќе го одделам некако :p

Можно е да се оддели вокалот од песна. Во мојов случај, има таква опција директно од драјверите за звучната картичка (Realtek AC'97). Ако случајно ги имаш истите драјвери, тогаш отвори го прозорецот од tray иконата и избери ја опцијата Voice Cancellation.
vakams7.jpg

не не, нема шанси за ова .. сум пробал со некои програми ама тоа резултатот е мачки како се дават .. мое мислење - не може .. сори :)

Додуша зависи од песната... Еднаш пробував на една песна, беше симната од Интернет, и резултатот беше без врска, после на едно CD ја најдов истата па ја rip-нав и пробав, и тука резултатот беше малкуцка подобар...

Мислам дека може да се раздели ама колку квалитетно незнам:

Adobe Premiere
Sony Vegas Studio
Soundforge

и така натаму.

еден другар летово ме убедуваше дека има програм преку кои го прави тоа. мене не ми се веруваше, а и сега не ми се верува, но ако го начекам на мсн ќе го прашам па ќе пишам. јас пробував со симињање на некој програми нешо вејвпад и сл. ама резултати НЕ

imam slushnato za programa sto vadi negativ na pesni..ne sum bash sigurna dali ke go dobiesh originalniot zvuk no sepak ke dobies cist zvuk...programata go pravi toa kako rezultat na prethodnite tunes od samata pesna...

абе ај не заебавајте како може да се оддели вокалот...и да добиеш нешто што личи на песна:tapp:

Нема шанси да го отстраните вокалот ефективно ако песната е MP3 фајл. За ефективно да отстраните вокал, вокалите на левиот и десниот канал мора да бидат скрос идентични. Кога поларитетот ќе се смени на еден канал и каналите се искомбинираат, се што се наоѓа на двата канали ( а се слуша на средина ) ќе биди отстрането. Процесот на правење на MP3 ги обработува двата канали посебно, па зато не се доволно идентични за да се отстрани целосно вокалот.
За поќе инфо, клик овде

U drugi zborovi, toa sto MKForces sakase da kaze e deka, koga snimas pesna se snimaat vokalot i muzikata na razlicni delovi, a ti gi slusas i dvata zaedno koga ja slusas pesnata. Sepak, kako vo fajl, tie se posebno. Na cd (original), ovie treba da bidat podeleni, taka da ako sakas da sredis nekoja pesna od original cd, bi mozela lesno. No, so prerabotka za da se namali goleminata na pesnata, se stava vo mp3 fajl, i se kombiniraat dvata zvuka i stanuvaat edno. Taka da ako sakas da izvadis vokal, vadis skoro se, osven nekoi zvuci so zvucat na macki, so rekoa drugite.

Ako go baras ova za nekoja makedonska pesna, ne bi mozela da ti pomognam. No, ako ti e za nekoja stranska, lesno se naogjaat matrici na internet. Samo stavi go imeto na pesnata i "karaoke" do nego, i bi trebalo da dobies rezultat.

Se kupuva procesor t.e. modul sto kosta mnogu pari ako sakas toa da go dobies, fakticki ti sakas karaoke.A softverski nemoze toa da go napravis,barem jas ne sum sretnal do sega kaj sto mozes kvalitetno da go izvadis vokalot....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom