Arioth напиша:
za Mac Os ima NULA(citaj NULA, NULA) Znaci za bezbednost nema sporedba na dvava operativni sistem.
Безбедноста на Леопардот е на ниво на Вистата... проверена работа. Прошарај низ нет, побарај по некоја статија.
Исто како што има и вируси и за Линукс. Разликата е во тоа што Линукс е така конструриран да кај него многу полесно и побезболно можат да се отстранат.
Ако не се лажам, за Линукс има 5 лабораториски вируси, чисто колку доказ дека е можно да се напраат, и сите 5 се од пре SELinux ерата.
Линукс и вируси муабетот, точно е дека можат полесно да се отстранат, и многу побитно, не можат да напраат хаос со системот... немаат root привилегии

Е, сеа.. со SELinux систем било кој вирус не може да направи апсолутно ништо. Превентивата е тука, и тоа не на глупата идеја со вирус-дефиниции, каде можеш да развиеш превентива откако ќе се појави вирусот (малце касно, нели?), него заштитен од се!
За мене Windows си е Windows. Ни линукс ни сан соларис ништо од тоа бесплатните работи! После да барам специјални програми, па де фрка со ова де со она. Имаш програми за Windows за се, почнувајќи од глупи едитори до компајлери! Сеа постабилен бил линуксот, малце е HC, стварно и он и сан соларис али ипак Windows е Н1 за мене.
Очигледно збориш само за нешто што си чул, од некој што чул, од некој што се праи хакер у маало. Баш кај Џамовите треба да бараш специјални програми, пачери, кракери, такви работи... пошто сигурен сум дека не плаќаш за ништо што имаш инсталирано на ПЦ, нели ? :smir:
Линуксот не е постабилен од Џамовите... Линуксот Е стабилен...
Dokolku imas Linux i internet vo isto vreme nema potreba da baras posebni programi. Samo treba da ja izberes soodvetnata programa i da kliknes za simnuvanje.
И да немаш интернет не е проблем. Има дистрибуции кои доаѓаат на неколку ДВДа со цел репо... така да имаш се што може да ти затреба.
Е, сеа, ќе ги немаш најновите надградби (апдејт... асален превод?

), што е нормално... иако, под Линукс би ти требале за нови функционалности, под Џамови ти требаат пошто не фукнционираат старите
Конечно... ОН ТОПИК:
Мислам дека би била поинтересна ако се вмеша и Линуксот во целава споредба... иако ќе биде нефер борба, да се знае кој е кој

Најголемата слабост кај овие два е во тоа што си ограничен на тоа што ќе реши Били или Стиви ... не тоа што ти е тебе по мерак...