HP iPAQ 514 Voice Messenger

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Локација
@home
HP%20iPAQ%20514%20Voice%20Messenger.JPG

Operationla system:
Windows Mobile 6 Standard
Pocket versions of Microsoft software are included
(Outlook Mobile, Office Mobile and Internet Explorer for Smartphone)

Aplications:
Powered by Windows Mobile 6 Standard;
Calendar, Contacts, Tasks, Voice Recorder, Notes,
Pocket Internet Explorer, Windows Media Player 10
(MP3, audio and video streaming),
Calculator, Solitaire, Bubble Breaker, Inbox (with Spell
Checker for email), File Explorer, VoIP client,
Bluetooth Manager, Terminal Services Client,
VPN Client, Clock, Memory, Volume control.
Word, Excel and Power Point,
Microsoft DRM, SIM Toolkit

HP aplications:
HP iPAQ DataConnect – to automatically configure your device for operator network settings
HP iPAQ Help and Support
HP iPAQ QuickStart Guide
HP iPAQ Tips
HP iPAQ Setup Assistant
Certificate Enroller
Asset viewer
HP iPAQ Shortcuts
VoiceReply to emails
Cyberon Voice Command
MMS Composer
JVM (MIDP 2.0, CLDC 1.1
UMA Client (optional)

Processor:
TI OMAP 850 200 MHz processor

Memory:
64 MB SDRAM main memory for running application
128 MB flash ROM

Memory card:
Mini SD Slot

Dimensions:
107 x 48.6 x 16.3 mm

Weight:
102 g

Display:
2,0" Micro-reflective TFT 176x220 pixel color with LED backlight
Boje: 262k color (262,144 colors) 18-bit

Audio:
Integrated microphone, receiver,
speaker and one 2.5 mm stereo headphone jack, stereo (through headphone jack)

Wireless technology:
Quad band GSM/GPRS/EDGE
WiFi – 802.11 b/g with WPA2 security1
Bluetooth v1.2 wireless technology

Camera:
Integrated HP Photosmart Camera 1.3 Mega pixels CMOS
Image quality: QCIF (176x144), CIF (352x288), QVGA (320x240), VGA (640x480), SXGA (1280x1024)
Supported formats: GIF, JPEG, BMP, PNG

Recorder:
Video resolution: QCIF 176 x 144
Connectivity: mini USB 1.1 client for synchronization and charging

Expansion slot:
Mini SD Slot

Battery:
- 1100 mAh Lithium Ion Standard Battery
- Talk time: up to 6,5 hrs
- Standby time: up to 188 hrs

Power:
AC Adapter, Voltage Range 100 to 240 Vac, Input Current 0.2Aac, Input Frequency 50 to 60 Hz, Output Voltage 5 VDC (typical), Output Current 1 Amp (typical)
Дали вреди телефончево (PDA-ава) за ~13000 денари? Гледам има бомба функции, башка Windows Mobile 6.0 OS. Сакав да го земам па сакам да слушнам мислење

Дали вреди телефончево (PDA-ава) за ~13000 денари? Гледам има бомба функции, башка Windows Mobile 6.0 OS. Сакав да го земам па сакам да слушнам мислење
Ме мрзи да го читам цело, али претпоставувам е тој во Логин што го даваа летото за 15000. Искрено не вреди. WM6 без тачскрин. Катастрофа. Екран со големина на просечен телефон, додека покет пц треба да има доста поголем. Тапа камера едноставно нема некоја функција на која може да се воодушевиш.
Не ти го препорачувам. Ова емислење од некој што е зависник од телефони со најнови функции и што прошол ама буквално се од сите типови на телефони, и покет пц-а. Ми фали уште Н95 али и тој го имам добро простудирано.

Mnogu golem mnogu tezok glomazen so ne tolku dobri funkcii slab processor DIZAJN katastrofa a celiot zaedno ko ke soberis sve idat KATASTROFA

аххх декстерче, си нашол од кого совет да земеш. Не верувам на кајганава дека повеќе од 5 членови користеле виндоус мобајл. Дизајнот на телефонов - да срање е, резервни делови ем тешко, ем скапо ќе ги наоѓаш. Ама меракот се плаќа, освен тоа не верувам дека ќе најдеш поефтин апарат кој работи на виндоус мобајл на ново, нели? :)

како и да е јас лично за мене би си го земал, ама ќе му го порачам на татко ми или некој колега од дилерска продавница да ми го земе :) бај д веј, според функции се исплати, мислам нема телефон со вифи а да чини 200 евра освен тоа ќе си имаш пола компјутер во џеб, само еден негативен совет: кога ке ти помине меракот, веднаш продај го на првиот што ќе ти даде цена над 100/120 евра.

аххх декстерче, си нашол од кого совет да земеш. Не верувам на кајганава дека повеќе од 5 членови користеле виндоус мобајл. Дизајнот на телефонов - да срање е, резервни делови ем тешко, ем скапо ќе ги наоѓаш. Ама меракот се плаќа, освен тоа не верувам дека ќе најдеш поефтин апарат кој работи на виндоус мобајл на ново, нели? :)

како и да е јас лично за мене би си го земал, ама ќе му го порачам на татко ми или некој колега од дилерска продавница да ми го земе :) бај д веј, според функции се исплати, мислам нема телефон со вифи а да чини 200 евра освен тоа ќе си имаш пола компјутер во џеб, само еден негативен совет: кога ке ти помине меракот, веднаш продај го на првиот што ќе ти даде цена над 100/120 евра.
Што ќе види он од WM6 на толкицок екран (во споредба со нормален покет пц) и со екран без тач скрин. Катастрофа. Не е тоа мерак.
Меракот за WM е голем екран со тач скрин и телефонот да има што помалце копчиња.
Иначе WiFi-то го испорбал некој да каже какво е? Каков сигнал има? да не е ко на Н80 па да се разочара и од WiFi и од WM па да си земе после 6600:)

на хапе фирмата во принцип е задоволитено и вифи-то и блутуот :) а тач скринот напротив и не игра некоја голема улога е сега екранот :( ама па за таа цена најди нешто подобро и поквалитетно?

Mnogu golem mnogu tezok glomazen
Oд кај го извади сега ова? Си го видел телефонов некогаш во живо, си го држел во рака? Напротив, има сосема нормални пропорции, а за WM уред дури е и премногу мал.

Сега, нормално, има негативни страни како големината и типот на дисплејот, пошто на дисплеј кој не е на допир и со таа големина и нема баш некое фајде од WM. Но, со оглед на цената и што добиваш за тие пари, уредот е сосема супер. Најевтин WM уред.

За тие пари на ново и нема да најдеш некој подобар уред, камоли да е WM. Сепак, би те советувал доколку си во можност, ако веќе си намислил да земаш WM уред - или да додадеш уште нешто ситно кешче плус и да земеш нешто на кое ќе ги осетиш вистинските благодети на WM, или па да си земеш нешто половно и домаќински сочувано.

Јас на пример во моментов имам HP iPAQ 6915 Mobile Messenger (со вграден GPS рисивер и сите салтанати), нов во Невада е околу 600 евра, го начекав половен и стакло сочуван за 280 (добро, додадов уште 35+15 eвра за да му купам картица од 1 гига и кабел за синхронизација) и ме фати вкупно 330, ама за тие пари е ѕвер.

Би ти препорачал да побараш половен HTC Touch.

Oд кај го извади сега ова? Си го видел телефонов некогаш во живо, си го држел во рака? Напротив, има сосема нормални пропорции, а за WM уред дури е и премногу мал.

Сега, нормално, има негативни страни како големината и типот на дисплејот, пошто на дисплеј кој не е на допир и со таа големина и нема баш некое фајде од WM. Но, со оглед на цената и што добиваш за тие пари, уредот е сосема супер. Најевтин WM уред.

За тие пари на ново и нема да најдеш некој подобар уред, камоли да е WM. Сепак, би те советувал доколку си во можност, ако веќе си намислил да земаш WM уред - или да додадеш уште нешто ситно кешче плус и да земеш нешто на кое ќе ги осетиш вистинските благодети на WM, или па да си земеш нешто половно и домаќински сочувано.

Јас на пример во моментов имам HP iPAQ 6915 Mobile Messenger (со вграден GPS рисивер и сите салтанати), нов во Невада е околу 600 евра, го начекав половен и стакло сочуван за 280 (добро, додадов уште 35+15 eвра за да му купам картица од 1 гига и кабел за синхронизација) и ме фати вкупно 330, ама за тие пари е ѕвер.

Би ти препорачал да побараш половен HTC Touch.
Се предомислив кога видов какви телефони има настаро за тие пари. Најверојатно ќе одам на P990, за истите пари +-1000ден.

Сите се вртет околу п990 хехееееееееее !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Види хпто не го иам работено ама го иам држено врака така да НИКАКОВ впечаток не ми остаде !!!!

Добро со тежината го претерав само 100 грама е ама ајде ПРОСТЕТЕ МИ !!!! ЕВЕ ПАК
ДИЗАЈН 0
Екран 0
ВиФи 3
Слаб Процессор 0
Блутут 1.2 0
Камера 1.3мп 0(макар шо ке ти е камера ама ајде )

џо оцени се овие 0 0 0 3 0 0 0.....

Со сакате појке??? Иначе HTC Touch е 18990 и то на Доверба 24 25000 само телефон па сеа глејте вие МЕНЕ ич не ми се бендисвит !!!!

Нели за то е отворена темава за да видит декстер дал е добар или не ЕВЕ ЈАС ГЛАСАМ ДЕК НЕЧИНИТ имат некој против???? нек се јавит

BTW само некро го поштовам за совети а со другите мојме да си прајме комкуренција :D

EDITED:
Ако си љубител на големи гломазни телефони п990 е совршен и во функции и во све а ак сакаш СМАРТ ФОН прилично мал со симбиан едно друго Нокиа Н73 е многу добар

b150228.jpg

HTC_Touch.jpg
n73.jpg

HP-то НЕ Е ГОЛЕМ!!!!!!!Јас едно време бев загреан по него ама ми се мотаа многу идеи во глава,откако го ситнав мојот 6600 сега појма немам што да купам...Ама мобилниов е супер само ви-фи-то вреди.Блутут 1,2 камера 1,3 и екран 65000 бои.Можеле да го направат со 256000

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom