- Член од
- 6 април 2013
- Мислења
- 357
- Поени од реакции
- 302
Kontaktiraj me vo PPnad 100 k usa followers

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kontaktiraj me vo PPnad 100 k usa followers
Дечкии
Здраво не сум пишал одамна ама сум читал . Сакам да прашам а и гледам доста од вас прашувате за работа на интернет . Сум работел со адсенсе порано и сум влопжил премногу и сум бил со минимална заработувачка. Дајте некоја платформа со мала вложувачка или без некој сајт... Пробав се регистрирав на Апворк ама никако да најдам некој да ми даде работа барем со дата ентри или нешто друго слично. Со анг сум добар ,фотошоп и итд никогаш не сум работел дајте некој предлог ,може нешо слично како бинатех и ако може некој да каже искуство со тоа?? Ви благодарам
Дечки здраво (пак).
Јас сум редовно вработено лице меѓутоа со години веќе си работам на интернет со истиот клиент и добро ни оди, солидно заработувам и може да се каже дека не фриленсам туку едноставно работам надвор од канцеларија. Тие се лоцирани во друга земја. Поради редовниот работен однос кој го имам тука никогаш до сега не сум размислувала за тоа да се префрлам на 100% remote работење се' до последниве неколку недели.
Знам дека кај нас ова е генерално тема која ретко се чепка и повеќето мислат дека работење од дома е гледање реклами, ама ми треба искуство од некој што исто така работи, ама стварно работи независно од локација (од дома, де) во однос на неколку прашања кои ме мачат.![]()
Не сакам да му улетам на ова неинформирано и неедуцирано, а веќе подолго време сакам да почнам да го работам ова фул тајм.![]()
Што би се случило со здравствено и пензиско осигурување во овој случај? Дури и ако имам договор со нив, со оглед на тоа дека се во странство а јас сум тука? Каде да се обратам за да не ме јаде бирократија туку некој да ми даде корисна информација за како правилно да му пристапам на ова? Сакам да можам правилно да ги информирам и луѓето со кои работам а и себеси.Ако некој од тука има слично искуство и би можел да сподели би ви била многу благодарна.
![]()
Здраво,
И јас моментално се наоѓам во иста позиција и барам решение за тоа. Знам дека од Еуролинк има приватно здравствено осигурување (околу 40 евра месечно мислам), а исто фалат Coworking простори во повеќе градови во Македонија.
Можеш да се пријавиш во фирма каде ќе плаќаш пензиско, ама ако има и некои агенции на кои можеш да му платиш за тоа би било супер.
Позз
Sent from my iPhone using Tapatalk
Дечки здраво (пак).
Јас сум редовно вработено лице меѓутоа со години веќе си работам на интернет со истиот клиент и добро ни оди, солидно заработувам и може да се каже дека не фриленсам туку едноставно работам надвор од канцеларија. Тие се лоцирани во друга земја. Поради редовниот работен однос кој го имам тука никогаш до сега не сум размислувала за тоа да се префрлам на 100% remote работење се' до последниве неколку недели.
Знам дека кај нас ова е генерално тема која ретко се чепка и повеќето мислат дека работење од дома е гледање реклами, ама ми треба искуство од некој што исто така работи, ама стварно работи независно од локација (од дома, де) во однос на неколку прашања кои ме мачат.
Не сакам да му улетам на ова неинформирано и неедуцирано, а веќе подолго време сакам да почнам да го работам ова фул тајм.
Што би се случило со здравствено и пензиско осигурување во овој случај? Дури и ако имам договор со нив, со оглед на тоа дека се во странство а јас сум тука? Каде да се обратам за да не ме јаде бирократија туку некој да ми даде корисна информација за како правилно да му пристапам на ова? Сакам да можам правилно да ги информирам и луѓето со кои работам а и себеси.Ако некој од тука има слично искуство и би можел да сподели би ви била многу благодарна.
![]()
Ти благодарам многу. Ќе ти пишам пораче.
Здраво,
И јас моментално се наоѓам во иста позиција и барам решение за тоа. Знам дека од Еуролинк има приватно здравствено осигурување (околу 40 евра месечно мислам), а исто фалат Coworking простори во повеќе градови во Македонија.
Можеш да се пријавиш во фирма каде ќе плаќаш пензиско, ама ако има и некои агенции на кои можеш да му платиш за тоа би било супер.
Позз
Sent from my iPhone using Tapatalk
За пензиско ќе мора да уплаќате во приватни фондови и животни осигурувања, за приватно здраствено не се летајте пошто ако сакаш да плаќаш во Еуролинк мораш да имаш прво државно здраствено па после да си плаќаш плус 40 евра за да имаш и приватно. Во вашиот случај ќе мора сами да идете и да се пријавите па они врз основа на вашите примања ќе ви пресметаат колку да плаќате, максимален износ е мислам 2000 денари месечно за државно, така да ќе плаќате 2000 денари плус 40 евра ако сакате и приватно здраство. Данок од 15 посто мора да плаќате на парите што ви стигаат.
За канцеларија можете да си изнајмите мал стан од 150-200 евра месечно, да одите во Јавна Соба ланч барот пошто таму исто работат луѓе или да барате Coworking простории, мада последниве ми се многу глупи знаат да бараат по 100 евра а да те стават во соба од 50 квадрати со 15 други луѓе на мали масички.
Па немаш потреба да регистрираш фирма, идеш у здраствено и се пријавуваш ќе ти дадат лист да пополниш примања и пошто имаш големи мислам ќе плаќаш 2000 денари месечно. Инаку нема потреба можеш да тераш и без здраствено па да се лечиш приватно, сеа недај боже за некој ептен големи работи и болести... Како и да е Здраствено го зима вкупниот приход од претходната година.Би морала ли во ваков случај да регистрирам канцеларија? Работата ми е 100% независна од локација. Инаку да, прочитав дека и онака ќе мораш да го имаш здравственото осигурување од Северномакедонскиот фонд, де.
Пробав да ги контактирам фонд за здравствено и пензиско преку мејл, ама типично имаат грешка у систем
За данок знам, ме дерат секоја годинаима ли некој калкулатор каде што ќе може да ги пресметам трошоците за пензиско и здравствено?
Тенкс <3
Па немаш потреба да регистрираш фирма, идеш у здраствено и се пријавуваш ќе ти дадат лист да пополниш примања и пошто имаш големи мислам ќе плаќаш 2000 денари месечно. Инаку нема потреба можеш да тераш и без здраствено па да се лечиш приватно, сеа недај боже за некој ептен големи работи и болести... Како и да е Здраствено го зима вкупниот приход од претходната година.
За пензиско не знам дали можеш сама да си плаќаш во државното, можда можеш али наместо во државното можеш да си уплаќаш во приватни фондови, штедни книшки, животно осигурување.
Ако не сакаш да работиш од дома можеш да си изнајмиш стан демек за живеење ама да си одиш и да си работиш таму или како што ти кажав да идеш во Јавна Соба која се наоѓа во Кисела Вода па наместо да плаќаш кирија да плаќаш кафе, сок, пиво, јадење...
Па никој не те тера да плаќаш здраствено ако не сакаш, нит па пензиско... Битно е да се плаќа персоналниот данок само.Tи благодарам најмногу! Инаку си работам од дома кога го работам ова, така и ќе си продолжам.Чим можам и без тоа да ги пријавам приходите во Фонд за здравство тогаш топ.
![]()
Па никој не те тера да плаќаш здраствено ако не сакаш, нит па пензиско... Битно е да се плаќа персоналниот данок само.
Дали може да ми кажеш колку приходи треба да имаш за да си плаќаш сам 2000 ден здравствено ?Па немаш потреба да регистрираш фирма, идеш у здраствено и се пријавуваш ќе ти дадат лист да пополниш примања и пошто имаш големи мислам ќе плаќаш 2000 денари месечно. Инаку нема потреба можеш да тераш и без здраствено па да се лечиш приватно, сеа недај боже за некој ептен големи работи и болести... Како и да е Здраствено го зима вкупниот приход од претходната година.
За пензиско не знам дали можеш сама да си плаќаш во државното, можда можеш али наместо во државното можеш да си уплаќаш во приватни фондови, штедни книшки, животно осигурување.
Ако не сакаш да работиш од дома можеш да си изнајмиш стан демек за живеење ама да си одиш и да си работиш таму или како што ти кажав да идеш во Јавна Соба која се наоѓа во Кисела Вода па наместо да плаќаш кирија да плаќаш кафе, сок, пиво, јадење...
Не знам тоа точно, има на годишно ниво, може ќе плаќаш 1000 денари може 1500...Дали може да ми кажеш колку приходи треба да имаш за да си плаќаш сам 2000 ден здравствено ?