Nick Cave

• Креатор на темата Креатор на темата The_Grim
  • Време на започнување Време на започнување
Од True Detective втора сезона. Се надевав на подолга песничка од две минути и кусур, минута и нешто имаше само во серијата, ама добро е и вака.

Нека оди вака како медија, за да ја видите сликата. :D

Имаа концерт на НВО пред неколку месеци.

Не ми се допаѓа неговиот глас колку што ми се допаѓа неговата поезија. Дури и љубовните песни му се мрачни и депресивни.

Секако дека оваа ми е омилена:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Од True Detective втора сезона. Се надевав на подолга песничка од две минути и кусур, минута и нешто имаше само во серијата, ама добро е и вака.

Нека оди вака како медија, за да ја видите сликата. :D

Ептен оф-топик, -
Татко ми беше дел од тајфата на Јордан Грабулоски и го праеше споменикот. (не зборам за градежните работи)

• Вау
Reactions: wot
FEW ARTISTS HAVE ENCOMPASSED THE PROFOUND BREADTH OF HUMAN EMOTION QUITE LIKE NICK CAVE AND HIS BAD SEEDS. MENACING, INTROSPECTIVE, MOURNFUL, SCATHING AND OFTEN-TIMES VERGING ON THE SPIRITUAL, THEY HAVE ONE OF THE MOST MAJESTIC, IMMERSIVE BACK CATALOGS IN THE HISTORY OF POP MUSIC. AS A CERTIFIED AUTEUR, NICK CAVE MIGHT NOT BE A SECRET ALL THAT WELL KEPT ANYMORE, HIS MYSTIQUE AND MAGNETISM SEEM TO ONLY GROW WITH AGE.

12 juni, kupeni karti za best kept secret.

Uste da mi ja ispee mojata i moze da si gi secam venite i da prestanam da postojam na lice mesto. Dovolno e mislam.

Ne pisav impresii

Na zajdisonce go slusav bidejki vo 11 se stemnuva, festivalot bese u sred shuma a scenata od ednata strana iskacase na voda.

Core memory instant :love:

Ne znam od kaj ja vadi energijata ama iconic potezi, skokanje, derenje, lezenje vrz publika... Rokenrol do jaja. Korpata u koja plukase Warren Ellis vika nekoj den ke ide na aukcija, drug od publika se dere 20 evra! Ja zima, se simniva, mu zima kesot i mu ja dava korpata. Go dade mikrofonot u publika i 10 dusi mu go drzat u vis kako raising the flag of iwo jima dodeka on pee e scena koja za mene go betonira kako bog.

Peese hitovi, od novot Ghosteen dve ako ne i tri ispea ama od tie waiting for you ja raznese.

IMG-20220614-WA0048.jpg

Starosna granica u publika 60+ hahaha ama ne tolku loso kako na Dead Can Dance prosli mesec. Ako ne ja odnesam zenata sledno na trans i ekstazi ke fane da butka kolice ko babive so pazarlukot.

Izvonreden. Zemav day off na 13ti za da se stabiliziram. Me otvori, okezen 2 saati, kaj i da bese ke pocnav da... veruvam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom