Фан Клуб: Силекс

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Локација
Скопје
Eve edna tema i za trikratniot sampion Sileks.Pa ajde tie sto navivate za Sileks dajte go vaseto mislenje, dali moze Sileks povtorno da se vrati na starite pateki

брат кој стари патеки, имаат 3/3 во местење на титулите :) да не беше ѕинго фудбалов ќе беше далеку над гомнава во кои се наоѓа сега. он почна да го уништува фудбалот, а тие после него само ја продолжуваат ‘‘мисијата‘‘. клучен беше натпреварот вардар-силекс, после тој натпревар фудбалот во македонија почна се повеќе и повеќе да наликува на аматерски да не кажам селски.

со овој тим што го има силекс и со ваков ‘‘стручњак‘‘ кој им е тренер повторно баражот нема да им избега. далеку се многу од екипата што ја имаа пред 10-тина година, овие деца не се ни бледа сенка на нив

Se slozuvam so tebe deka se daleku od taa ekipa,ama ovaa godina mislam deka nema da igraat baraz,bidejki ima poslabi ekipi od niv,kako Skendija,Cementara,Baskimi i Napredok

Освен Бошко Трпевски не познавам друг фан на Силекс :)

иаше и една песна за силекс ако добро се сеќавам....силекс силескс затебе е се на победа паќ ќе идеме...така нешто беше и спот имаше нешо топка се тркала..на сител ја вртеа порано:jaj:

Sileks moze da bide samo na sredina na tabelata, a za sitel televizija da ne davame komentari zatoa sto se izgoreni za fk sileks.

НА НЕКОЛКУ ФУДБАЛЕРИ НА СИЛЕКС ИМ ИСТЕКУВААТ ДОГОВОРИТЕ
Без Аксентиев напролет
Неколку фудбалери на Силекс наскоро ќе го одработат договорот, па така постои можност кратовци во пролетниот дел да останат без неколку стандардни првотимци. Еден од оние кои ќе можат да побраат нова средина е и еден од надобрите во редовите на Силекс, Ефтим Аксентиев. Неговиот договор е со важност до февруари наредната година, а потоа, како што дознавме, најверојатно, ќе го напушти Силекс и ќе побара друга средина. За него се интересираат неколку клубови од Украина и Русија, а интересен е и за неколку екипи од нашето првенство.

В.Ф.

силекс, мојот омилен клуб во македонија.се надевам дека оваа сезона ке завршиме подалеку од 11-12 место.Што да кажам друго освен тоа дека во силекс беа најдобрите фудбалери,но потоа веднаш правеа трансфери во најјаките мак тимови

Стојановски и Џангаровски нови "кратовци"
Силекс доби две нови засилувања во своите редови. Бобан Џангаровски и Горанчо Стојановски се новите фудбалери на "кратовци" кои ќе го носат сино-црниот дрес во пролетниот дел од сезоната. Карактеристично за двајцата е тоа што порано беа дел од Македонија ЃП, а потоа Стојановски замина во Турново, а Џангаровски во Дрита.

"Среќен сум што повторно ќе имам можност да настапувам во Првата лига. Сметам дека Силекс како име секогаш претставува нешто во нашиот фудбал. Во пролетниот дел очекувам успешни резултати и да го обезбедиме директниот опстанок во Лигата", изјави Горанчо Стојановски, новиот фудбалер од средниот ред на Силекс.

Освен овие двајца, во овој преоден рок Силекс го ангажираше и Штерјовски, кој заедно со Џангаровски ќе претставуваат нови засилувања во дефанзивата на "кратовци" во пролетниот дел во кој ќе брка опстанокот во "елитата".

Ајде денес тепајте ја Шкендија и пратете ја во втора лига

More i dvete da ispadnete toa e najubavo za makedonskiot fudbal.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom