Windows Vista Premium

• Креатор на темата Креатор на темата 100 Proof
  • Време на започнување Време на започнување

100 Proof

Охриѓанец
Член од
27 јули 2007
Мислења
104
Поени од реакции
0
Neznam dal ke rabotat ko so trebit ako instaliram PREMIUM edition na konfiguracija:

512 ram (samo to e problem zs vista home premium barat 1gb)
ge force 7300 Le
Amd athlon 64 3700+
120gb hard disk????

Ili ako nemojt ova PREMIUM ke mojt 100% Basic! e sea golema e razlikata

сите изданија на виста работат на 512 рам

А бе ке работи да на 512 рам али како ке работи тоа е прашањето мој совет брат стави си уште 512 рам сега се паднати цените за 1200 ден ке земеш и тогаш работи си со виста без проблеми овака само ке се разочараш.Поздрав

А бе ке работи да на 512 рам али како ке работи тоа е прашањето мој совет брат стави си уште 512 рам сега се паднати цените за 1200 ден ке земеш и тогаш работи си со виста без проблеми овака само ке се разочараш.Поздрав

E да...ете јас ја користам....
А за рамот....што знам јас...или 1200ден.за ДДР2 или па 2400 за ДДР...

E да...ете јас ја користам....
А за рамот....што знам јас...или 1200ден.за ДДР2 или па 2400 за ДДР...

П.С. Ке се разочараш и со 1 ГБ Рам....јас знам ....оти имам 2 ГБ

epa togas ke stam BASIC toj pisit deka ke rabotat na 512 RAM e sea nemat aero NEMAT OVA NEMAT ONA ke probam so premium ke vidam kako ke se ponasat pa otom potom

Tuku aj da ne otvaram nova tema ZNAJTE KAKO DA IZREZAM ps2 igra na DVD ama znajte nemojt onaka make data disck ova ona CHIPOVAN e ps2 ama trebit onie glupostine Dekripter ova ona

па морам да кажам дека нешто и несум посебно одушевен од Vista-та
на ХП лап-топ-о со рам од 2 гига, AMD процесор и GeForce картица на XP-то лета (во буквална смисла на зборот)

па морам да кажам дека нешто и несум посебно одушевен од Vista-та
на ХП лап-топ-о со рам од 2 гига, AMD процесор и GeForce картица на XP-то лета (во буквална смисла на зборот)

Ќе можеш подетално да објасниш зошто не си ?

Jas iam 1gb lap top standard intel graficka so 128 mb ram 1.7 CENTRINO procesoor dvd rw 120 gb hard i so PREMIUM sum zadovolen da nerecam LETAT ama mi rabotat bezprekorno :D

Ќе можеш подетално да објасниш зошто не си ?
Да зошто да не !? иако само што вратен од работа и dead tired

1во и основно инсталацијата одеше доста побрзо во однос на XP-то (некои велат може да го направиш и dual boot Vista & XP на иста машина)
И до тука е ОК
но....
Покрај убаво наџиџаниот и уреден основен десктоп, некако не ми се прави ќеиф!

Проблем?!?
Софтвер некомпатибилност
, сметај дека 30% од програмите што до сега перфектно ти функционирале на XP-то, сега веќе нема
Аеро-то зема многу од ресурсите на комјутерот (добро тоа се исклучува или подесува)
Драјвери за све и свашта... Човече катастрофа !!! :nenene: Еве веќе 3ти ден барам Bluetooth софтвер што ќе работи под Виста

и најбитно од се'

Во основа бара update на машината (т.н. ѕвер) за нешто што веќе имаш ! Па XP-то работи перфектно :vozbud:

Незнам!? 3ти пат ја ставам и изгледа пак ќе ја извадам ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom