Дали се графитите уметност

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување

Дали графитите ги сметате за уметност или не?

• Да

Гласови: 183 93,4%
  • Не

Гласови: 13 6,6%

• Вкупно гласачи
    196
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Немој на некој да му паднало на памет да напише Ѕинго ***** напред Вардар. (иако тоа е супер парола). Мислам на уметнички дела, и ве молам без гуглање, она што вие ќе најдете низ вашите населби по вашите ѕидови... закачетe, да го видиме.

Одиме... ова е сликичка која јас пред една недела од прилика ја фатив пред Универзална сала... релативно нов цртеж. Одлично сработен...

dsc01516rp8.jpg

DSCN5023.jpg
[/IMG]

( сликано во Полска од страна на брат ми )

Сликано од мене во соседната соба, поздрав систер :pipi:

dsc01555lz0.jpg

Дали овде пишува Вардар? како и да е ми се допаѓа особено заради идејата дека пишува Вардар....
dsc01554ei0.jpg

Посветено на директорката по повод повторувањето на втора година :) или така ми личи.
dsc01553no1.jpg

Некој кул нокт :)

Дали графитите ги сметате за уметност?

Дали графитите (ама вистинските графити, а не обичните чкрапаници со спреј или четка по ѕид) ги сметате за уметност, или вандализам?

Еве пример за она што јас го сметам ГРАФИТ:

Attachments

• graffiti460.jpg
    graffiti460.jpg
    59,1 KB · Прегледи: 165
Има графити од кој ми застанува здивот. Нормално дека се уметност, алал да му е на тој што ги прави. Сега нормално, кај нас се цртаат без резон но сепак се многу убави!

Еве според мене, ќе си кажам дека графитите се чиста уметност, од проста причина што ретко кој има такви способности од обичен збор да направи нешто што од скоро секој аспект наликува на слика. За тоа треба, не само дарба, туку и малку тренинг.

da sekako.. umetnsot.. no sepak, (za zal) poveketo i ne gi smetaat i odobruvaat.

bild_start.jpg

ако е ова уметност зошто да не е и графитот

Дa.Пред некој ден гледaв нa телевизијa грaфити од Пеле,РоХaлдинио,Мaрaдонa и други беa кaко вистинскa сликa ...толку реaлно...толку вистинско :pipi:

повеќе се бунат за графитите дека се цртани на јавна сопственост

иначе секако дека графитите се уметност

Еве според мене, ќе си кажам дека графитите се чиста уметност, од проста причина што ретко кој има такви способности од обичен збор да направи нешто што од скоро секој аспект наликува на слика. За тоа треба, не само дарба, туку и малку тренинг.

Се согласувам со се, освен со болдираното, мислам за стварно добар графит треба ептен добар тренинг.
Јас сум голем обожавател на графити и нормално ги сметам за уметност.. . Си цртам уште од мали нозе и затоа сега донекаде и ме бидува.. .имаше тема за `ваши графити` .. . ако ми текне некогаш ке стаам некое мое дело ..

поз.

Да, но не сите. Пример оние со напишано име во обичен “фонт’’ (ко да го горел со цигара ѕидот:pos:) - не. Но еве на пример некој ставил некоја одлична мисла - и тоа е уметност. Ама сепак најмногу ги сакам оние само цртежи - без текс.

Да, но не сите. Пример оние со напишано име во обичен “фонт’’ (ко да го горел со цигара ѕидот:pos:) - не. Но еве на пример некој ставил некоја одлична мисла - и тоа е уметност. Ама сепак најмногу ги сакам оние само цртежи - без текс.

Болдираното... Има тема која се вика [thread=315]Графити во пишана форма[/thread]. Насловот е идиотски малку, ама за да се знае за што се работи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom