Искреност = Интимност која е границата?

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Локација
Струга
Na ljubov i sex sum cital mnogu postovi koi shto bi rekol pred se iskreni no poveke se intimni, moe licno svajkanje na intimnosta e deka ima raboti za mene koi shto moze da gi znae samo nekoja koja shto bila intimna so mene i obratno, so toa se osejkam nekako poseben.
Licno mene mene strashno bi mi smetalo dokolku za licnost intimna so mene cel forum znae raboti za nea shto normalno bi trebalo da e intimen so nea za da gi znae....(normalno raboti povrzani so sex). Ednostvano ne ja gledam ubavinata na samoto sexualno iskustvo ako jas predvremeno znam za nea deka shto ja pali najpoveke pri odnosi..... i go znam toj G-spot pa ke forsiram tamu za da svrshi.... pa znam deka saka da vriskam.... znam deka taa saka da vriska... i tnt.... i najvazno od sve... e toa shto jas ako odam na forum ke gi znam ovie raboti.... a ako ne odam.... ke treba da se potrudam na "staromodniot" nacin da gi otkrijam sam so pominuvanje na vreme (sepak treba dosta vreme dodeka site ovie raboti gi otkrijam vo nea, neli?)
Se nadevam nikoj(a) nema pogreshno da me svati.... sekoj si znae za sebe i si ima pravo shto saka da si kaze.... i jas iskrenost cenam pred sve drugo.... no... sepak postoi toa no.... dali kazuvanjeto vo javnost na tie najintimi tajni spagja vo sklop na taa iskrenost ili ima edna granica?!

Неможеш да кажеш: „Е, тука е границата!“

Има луѓе што сакаат да пишуваат за интимни работи, исто како што има луѓе кои со задоволство ги читаат. Значи се е до човекот. Ако не сака - нема да се отвори. Ако не го интересираат интимни работи - нема да чита за ЉУБОВ И СЕКС.

Јас сум благодарен за вашата искреност. Сепак, тоа ги прави дискусиите интересни и заразни. :wink:

Сигурно има некоја граница на работите кои се откриваат за себе, особено ако личноста што се открива познава повеќе членови од форумот. Која е таа граница и дали баш ја преминуваме незнам, ама според мене не би требало. Кажувам за личните искуства, особено ако се од моментални врски, а не за коментирање околу сите пожешки теми :D Но границата не е сигурно кај сите иста, па секој различно ќе го свати ова, и различно ќе биде сватен. :D
Но, како и да е, ги поштовам и тие што имаат г'з да си кажат све што ќе им текне, а и другите ... како една целина одлично функционира групава :pos: :wink:

Sekoj so svoeto.
A tebe cim ti smeta iskrenosta na lugjeto, dan imash ti nekoja na koja ciljash pa te srusi so toa sto sea se ti e jasno? :razmislu:
Nebi znaela od koi pobudi lugjeto pisuvaat za svoite licni iskustva, nikogas nemam pomisleno deka mozebi e so cel nekoj da gi spoznae, ili da se pokazat za da nekoj ima nekoja pretstava ili pre-znaenje za niv. Mislam deka e povekje zelba glasno da se razmisluva.

Ali jas sum zatvoren tip groto od vremeto, pa ne bi znaela.

Za mene e najintimno da se razbudam do nekogo... a nekoi muabeti ne prekrshuvaat nekoja granica na sramezhlivost kaj mene.

Sepak samo e muabet.

И јас баш мозгав малку изминатиов период и дојдов до некој сличен заклучок, или барем така се почувствував. А и приметувате дека не сум толку активен како порано на овој подфорум.

Секој човек си ја знае границата до каде може да се опушти со отварање пред непознати, а и пред познати се разбира. Неможе да има иста граница за сите, некој сака све да сподели со нас форумџиите, а некој не. Тоа е право на избор на сите.
Но сепак мислам дека не би требало премногу да се опуштаме и отвараме за нешто толку интимно. Сепак е тоа наша интима и тоа треба да си остане.

OBDN напиша:
Sekoj so svoeto.
A tebe cim ti smeta iskrenosta na lugjeto, dan imash ti nekoja na koja ciljash pa te srusi so toa sto sea se ti e jasno?

Ne rekov nishto deka imam protiv iskrenosta na lugjeto, naprotiv toa e za voshituvanje, jas ubavo obrazloziv, duri i mozna situacija ukazav. Ako me znaesh, togash sigurno i znaesh deka jas iskrenost cenam pred sve drugo i deka sekogash sum iskren (ustvari da ne bev sigurno nemashe da ja otvoram temava, neli :?: ), a isto ako me znaesh togash pak znaesh deka teshko jas da ciljam nekoja na forumov i ushte poteshko taa da me srushi :pos: :wink: (forumov ne mi e "strelishte polno so meti" pa jas da si ciljam).
Jas si kazav toa shto mene licno bi mi smetalo, i poveke se nadevav deka mazite ke mi prokomentiraat, bidejki ako realno gledame na rabotite "nie mazite" sme malku po osetlivi na tie delikatni temi i toa posebno na bifshi deckovci i nivnoto "falenje" so komentarite od tipot: "Abe ko ke ja liznev po grbot znaesh kako stenkashe"; "Mnogu saka da ja trgash za kosa dodeka ja e*besh"; "Koga ja...." i tnt. :twisted:

Јас сфатив дека повредив друга личност со тоа што се отварав на некои потабу теми (девојката пред која сум искрен и и кажав за форумот), имаше сили да ми прости (не за тоа што сум размислувал, него за тоа што мојата и наша интима ја читаат други, кои можеби и не познаваат) па исто како и Мистичен решив да се повлечам малце.

И секако, иако излегов отворено (со слика) на форумот (некои можда ме видоа), размислував после тоа со девојка ми, и увидов дека интимата (онаа поинтимната) не е за споделување (мојата интима, не сфаќајте дека и вас ве опфаќам тука), ради ИНТИМАТА.

За тие што ја споделуваат (така решиле), нека продолжат, има други кои треба да учат.

деталите од интимната врска секако дека не би ги споделувала без да размислам дали тоа може да наштети ...не верувам дека партнерот се крие под некој ник на форумов...ама се си бидува.затоа постои ник,и неставам мои слики во галеријата хехехе.

Eko1 напиша:
OBDN напиша:
Sekoj so svoeto.
A tebe cim ti smeta iskrenosta na lugjeto, dan imash ti nekoja na koja ciljash pa te srusi so toa sto sea se ti e jasno?

Ne rekov nishto deka imam protiv iskrenosta na lugjeto, naprotiv toa e za voshituvanje, jas ubavo obrazloziv, duri i mozna situacija ukazav. Ako me znaesh, togash sigurno i znaesh deka jas iskrenost cenam pred sve drugo i deka sekogash sum iskren (ustvari da ne bev sigurno nemashe da ja otvoram temava, neli :?: ), a isto ako me znaesh togash pak znaesh deka teshko jas da ciljam nekoja na forumov i ushte poteshko taa da me srushi :pos: :wink: (forumov ne mi e "strelishte polno so meti" pa jas da si ciljam).
Jas si kazav toa shto mene licno bi mi smetalo, i poveke se nadevav deka mazite ke mi prokomentiraat, bidejki ako realno gledame na rabotite "nie mazite" sme malku po osetlivi na tie delikatni temi i toa posebno na bifshi deckovci i nivnoto "falenje" so komentarite od tipot: "Abe ko ke ja liznev po grbot znaesh kako stenkashe"; "Mnogu saka da ja trgash za kosa dodeka ja e*besh"; "Koga ja...." i tnt. :twisted:

Jas tebe te znam, a ti mene da me znaese ke znaese deka samo se seguvam i bockam :) Deka te znam, prasanjata se samo retoricki:)
Bi sakala da mozev da odgovoram povekje, no ne sum edna od onie koi pisuvaat ili zboruvaat javno za svoite iskustva i intimni custva.

Ne buni ovaj muabet zborame za druzenje posto to e forumot za mene , cesto mesto da izlezam so sweganive koj organski imam teskotii da gi podnesem ke otepam sat dva tuka , najcesto iskrena vo moite postovi .Interesen mie forumot i poveketo clenovi vo nego a za intima pls kako mozi da barate intima na forum kaj so ima 1000 clenovi , intima prajtesi doma so sveki , vince , muzice vo pozadina a tuka ostavete da se druzime ako ima pod forumi sto ne vi se sveigaat togas ne pisete tamu / citate. Senadevam deka nikogo nemam uvredeno do sega so moite postovi .

OBDN напиша:
Jas tebe te znam, a ti mene da me znaese ke znaese deka samo se seguvam i bockam :) Deka te znam, prasanjata se samo retoricki:)
Bi sakala da mozev da odgovoram povekje, no ne sum edna od onie koi pisuvaat ili zboruvaat javno za svoite iskustva i intimni custva.

Hmmm.... Retorikata e ubava rabota ponekogash... ubavo ke beshe i jas nekako da "doznaev" koja si ti pa da sme na isto... t.e. da mi beshe jasno zoshto retoricki me seguvash i bockash... :wink:
A toa shto ne mozesh da odgovarash poveke za svoite iskustva i intimni cuvstva....misleshe za iskustva so mene ili onaka opshto... :pos:

ragazza напиша:
Ne buni ovaj muabet zborame za druzenje posto to e forumot za mene , cesto mesto da izlezam so sweganive koj organski imam teskotii da gi podnesem ke otepam sat dva tuka , najcesto iskrena vo moite postovi .Interesen mie forumot i poveketo clenovi vo nego a za intima pls kako mozi da barate intima na forum kaj so ima 1000 clenovi , intima prajtesi doma so sveki , vince , muzice vo pozadina a tuka ostavete da se druzime ako ima pod forumi sto ne vi se sveigaat togas ne pisete tamu / citate. Senadevam deka nikogo nemam uvredeno do sega so moite postovi .

Kako avtor na temava se osejkav dolzen da ti repliciram :pos: na crnite bukvi.
Na forumov ima bukvalno sve bash od toj samiot fakt shto ti ukaza deka na nego idaat nad 1000 clenovi.... na nego ima intima, intriga, promiskuitet, zabava, seir, druzenje, kavgi, iskrenost, sakanje, udavaranje, smeenje, taguvanje, biznis, prevara....i ljubov.... so eden zbor CEL PAKET na cuvstva i situcacii.... siguren sum deka i samata imash oseteno nekoi od ovie "raboti" na svoja koza kako i site nie... :wink:
Toa so svekite, vinceto i muziceto e ubava romanticna situacija.... no shto posle toa?.... ke padne sex?.... za taa intimnost zborime.... sexualnata intimnost.... malite detalji vo samiot akt.... toj mal prekrasen del od denot koga "domakinkata stanuva k*rva"... "mirniot tesar stanuva pastuv"... i tnt
Nikoj ne rece deka podforumot ne ni se svigja.... procitaj ubavo za shto se raboti.... fakt e deka nie ne sme swegani (poveketo) 8)

(никаква) или делумна искреност, (никаква) или делумна интимност.

Така да Екович 1, нема потреба да се секираш за некој 'многу интересни' постови тука. Исти тематика се ко американскине сајнс фикшн филмој :wink:

суги напиша:
(никаква) или делумна искреност, (никаква) или делумна интимност.

Така да Екович 1, нема потреба да се секираш за некој 'многу интересни' постови тука. Исти тематика се ко американскине сајнс фикшн филмој :wink:

Ne se sekiram... samo onaka rekov da se najdam vo muabet... :wink:
Jas si sum takov po karakter.... ako neshto mi recesh.... ke ti veruvam se dodeka ne se dokaze sprotivno..... taka da site postovi shto gi citam gi smatram kako 100% iskreni.... a shto se tice sajns fikshnot.... zavisi kako gledash na rabotite.... t.e. shto e za nas sajns fiksh za japoncite e realnost i obratno... :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom