Windows Desktop (нов изглед за вашиот Windows Desktop)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Talisman Desktop е замена за вашиот вообичаен Windows десктоп. Ако сакате промена или ако ви е здосадено од обичниот Windows десктоп, Talisman Desktop е решение.
Андроник го стави како линк за themes (шаблони) за Windows XP во темата „За корисниците на XP, совети и трикови“, а јас го симнав и го разработив, па да пишам нешто. :pos:

Talisman Desktop дава нов изглед на вашиот десктоп. Има неколку дадени шаблони (themes) кои можете да ги менувате, а инаку може и да додавате свои работи. Графички дизајни, wallpaper-и, да модифицирате веќе нешто направено во шаблонот (theme).

А може да почнете и наново да направите свој шаблон (theme).

Може на почетокот да ви биде малку чудно и непрактично за работа, но ќе се навикнете... лесно е :pos:

Еве неколку „скриншотс“ од Talisman Desktop и шаблон модифициран од мене.
Јас како си го подесив Talisman Desktop:
talisman1.jpg

Ова е start menu-то
talisman2.jpg

Веб страна: http://www.lighttek.com/talisman.htm
Големина на фајлот: 6300 KB
Верзија: 2.9 (build 2900)
Download
Шаблони

Според мене Talisman Desktop е добро програмче... па пишете ваши искушенија. :pos:

Ова го немам пробано, но имам пробано други и секогаш се враќам на класичниот виндоус десктоп.

Последно што пробав беше SphereXP(сеуште е бета верзија), 3D десктоп, одлична идеја и знае да биде многу практично

18.jpg

19.jpg

Погледни ги и видеата, па ќе видиш за што зборувам.
http://www.hamar.sk/sphere/screenshots.htm

Или па инсталирај :D

vodkamixx напиша:
Интересно изгледа, ќе го испробам.

Кога веќе ја почнавме темата за шминкање на виндоус десктопот и кога ја проширивме малку темата, можеш да ја прекрстиш темата, да биде наменета општо за windows desktop.

Па повели куме vodkamixx :wink:

Сум пробал 2-3 пати да користам нешто вакво. Ама секогаш сум се враќал на стандардниот десктоп. Незнам, не е за мене. :wink:

Acid напиша:
Сум пробал 2-3 пати да користам нешто вакво. Ама секогаш сум се враќал на стандардниот десктоп. Незнам, не е за мене. :wink:

И јас така, класичниов ми е подобар

Еве во моментов го симнувам, ама ако се заебам ќе убијам некого! :nerv:
:pos:

П.С. Го симнав и слободно можам да кажам дека е катастрофа. :nesvest:
Но барем се зажелев за стариот. :pos:
Го враќам.

Ми дадоа еден Windows Indigo и вчера го форматирав пц-то...И можам да кажам дека многу брзо подига, отвара, и има супер скинови од него..Ако можете да го најдете некаде пробајте го...Плус тоа кога почнува да се инсталира прави Back Up на сите драјвери што ги имате инсталирано на вашиот ПЦ така да после форматот не треба поново да ги инсталирате сите драјвери, а во ЦД-то ги има и сите потребно програми и тоа во PRO верзии или со краци, генератори за регистрација и слично.....:toe::vozbud::vozbud::pos2:

Имам пробувано секакви теми, обично кога ќе ставам една, веднаш после утредента ми здосадува и ставам друга, па трета...
Ама имам малку RAM и многу ми е бавен компјутерот па затоа се враќам секогаш на стандардната :) Повеќе сакам да менувам икони :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom