20% побрз интернет

• Креатор на темата Креатор на темата ScarFace
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

ScarFace

Командант
Член од
11 јануари 2006
Мислења
124
Поени од реакции
2
Кој би рекол дека 20% можат толку многу промени да донесат. Со помош на овој мини твик, ќе си го подобрите сурфањето и ќе го забрзате прикажувањето на страниците за цели 20%. Еве што треба да направите.

1. Од Start изберете Run…
2. Во соодветното поле внесете “gpedit.msc“ (без наводниците);
3. Во новоотворениот прозорец Group Policy кликнете на папката Administrative Templates сместена во секцијата Computer Configuration;
4. Од Administrative Templates изберете Network и потоа QoS Packet Scheduler;
5. Потоа од десниот дел на прозорецот, двапати кликнете на Limit reservable bandwith;
6. Од новоотворениот прозорец изберете enable и наместо 20, внесете вредност 0 (нула);
7. Кликнете OK и затворете го прозорецот Group Policy;
8. Отворете го вашиот Интернет прелистувач и почувствувајте ја разликата.

Поентата на овој твик е во активирањето на опцијата ‘Limit reservable bandwith’, која иако не е активирана има default вредност 20 и автоматски ви крати 20% од овозможениот бендвит. Така и не ви е дозволено да го користите вашиот Интернет оптимум. А вие нели не сакате никој ништо да ви забранува.

Напомена: Овој твик функционира на Windows XP Professional и Windows 2000, а не важи за Windows XP Home Edition (зашто таа верзија од XP не поседува Group Policy менаџер).

Е ме мрзи сеа по третпат иста работа да објаснувам. Само ке кажам дека не е тоа што мислите. Кого го интересира нека гугла или нека пребара по форумов. Канта плиз.

groupeditoreq3.png

Значи на виста не работи
Алтернатива за ова?
Едит: пробав да го одинсталирам Qos Packet Sheduler Па после цел интернет работеше ко трактор и морав да го преинсталирам

Ако имате Windows XP, тогаш можеби би сакале да го пробате овој совет со кој би ја зголемиле брзината на вашата конекција.

Да напоменеме дека треба да сте логирани како Administrator.

1. Start - Run - впишете gpedit.msc
gpedit.jpg

2. Отворете ја гранката Local Computer Policy / Administrative Templates / Network
3. Влезете во QoS Packet Scheduler
4. Кликнете два пати на Limit reservable bandwidth
limitb.jpg

5. Одберете Enable во опциите
6. Каде што вели Bandwidth limit % впишете 0 како вредност, а потоа кликнете Apply
0vrednost.jpg

Microsoft XP преку ова подесување резервира 20% од интернет конекцијата за себе и своите апдејти. Со ова, теоретски добивате 20% побрз интернет. Проверете по рестартот и пишете ако навистина функционира :)

Ај ке кажам пак за оние кои не прочитаа. НЕ РАБОТИ ОВА ТАКА (по третпат:vozbud:)!!!!

Ова е опција за оперативниот систем да зема 20% од интернетот (за апдејт и сл) САМО КОГА МУ Е ПОТРЕБНО. Значи со исклучувањето на оваа опција нема да имате 20% побрз интернет туку само ке му забраните на Виндовсот да си земе 20% кога ке ви текне да праите Windows Update.

Ако сакате 20% побрз интернет барајте го од провајдерите:tapp:

Ако имате Windows XP, тогаш можеби би сакале да го пробате овој совет со кој би ја зголемиле брзината на вашата конекција.

Да напоменеме дека треба да сте логирани како Administrator.

1. Start - Run - впишете gpedit.msc
gpedit.jpg

2. Отворете ја гранката Local Computer Policy / Administrative Templates / Network
3. Влезете во QoS Packet Scheduler
4. Кликнете два пати на Limit reservable bandwidth
limitb.jpg

5. Одберете Enable во опциите
6. Каде што вели Bandwidth limit % впишете 0 како вредност, а потоа кликнете Apply
0vrednost.jpg

Microsoft XP преку ова подесување резервира 20% од интернет конекцијата за себе и своите апдејти. Со ова, теоретски добивате 20% побрз интернет. Проверете по рестартот и пишете ако навистина функционира :)
Превземено од овде.

абе го забрзва го имав твикнато на икс пе тие 20%се за мајкрософт да има пристап до компјутерот

и кај мене е забрзан...Не ми се чини, туку download-от ми е 28 кб/с
А порано ми беше 20 кб/с

Види вака , лимитот не е на даунлоадот , туку на времето за кеширани податоци. Значи нема врска дека ти се зголемил дауноладот. А тоа 20 % +- не мења ништо . Чим мајкрософт го стаиле да биде 20 нека остане 20. :smir:

Функционира ова или не (да знам дал да пробам)

Функционира ова или не (да знам дал да пробам)

Како велат , за Проба пари не се зема . Плус тоа не е и нешто штетно , јас го направив али ни конекција побрза , ни па нешто друго .. :)) :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom