Скинерски стил

• Креатор на темата Креатор на темата Commando
  • Време на започнување Време на започнување

Commando

Единство-Активизам-Сила
Член од
12 јули 2007
Мислења
426
Поени од реакции
2
Кажете мислење на скинериве,дали ви се допаѓа стилот на облеката?Штом веќе им разглабавме за идологијата и музиката,ајде малце и за облеката?Еве неколку слики....

Attachments

• skinhead1.jpg
    skinhead1.jpg
    16,2 KB · Прегледи: 159
  • skinhead2.jpg
    skinhead2.jpg
    19,8 KB · Прегледи: 349
  • skinhead3.jpg
    skinhead3.jpg
    29,6 KB · Прегледи: 142
  • skinhead6.jpg
    skinhead6.jpg
    37,3 KB · Прегледи: 142
  • skinhead7.jpg
    skinhead7.jpg
    63,9 KB · Прегледи: 137
Уште слики...

Уште слики...

Attachments

• skinhead11.jpg
    skinhead11.jpg
    58,6 KB · Прегледи: 132
  • skinhead12.jpg
    skinhead12.jpg
    63,3 KB · Прегледи: 136
  • skinhead13.jpg
    skinhead13.jpg
    57,8 KB · Прегледи: 128
Ja da te odnesam u eden pab u Soho London ... pa da gi vidish ti ovie skineri ... kako si go zimaat eden megu drug ni sram ni perde ... nikad nema ti tekne deka ova e moderno i ubavo

za mene skineri se totalno demode

Не сакам вака облечени луѓе. Нивниот изглед ми е тотално аут.

Мене лично не ми се свиѓа, е сега тоа е мое мислење

Облеката и изгледот не го прави човекот.Тоа се само стереотипи,а тие ги мразам.
Тоа што е внатре е битно.
А ако сите скинери се како Скај Док,ондак топ се.:jej1:

Скинерите да МОДЕРНИ СЕ кој стигне станува скинер, тесна фармерица мартинки трегери од кога бил маw:pos: нуларица на глава и готово скинери смее ЈЕЕЕЕЕЕ.....и после скинеришча главни низ маало и на лејди се стварно

ама не заборавај дека треба да имаш и голема желба за тепање и обавезно хитлер мора да ти биде идол :pos::pos:

иначе облеката им е хомосекшуал .. кеве ми :pos::pos:

se stil, kako metal , kako pank ,kako rok....

:) ne e deka nesto posebno mi se dopagjaat no gi potuvam mnogu isto vazi i za pankerite ili ovie sto gi nabrojav. si se posebni i svoi unikatni sepak se izdijuvaat od restoto _PROSDEK GLUP po ulicive da ne pocnam so zenskive dali se u nekoj svetkav minic , nesto rozeva apostolka pa nekoja golema naocara nesto.... loso....:kesa:

Gi postuvam

se stil, kako metal , kako pank ,kako rok....

:) ne e deka nesto posebno mi se dopagjaat no gi potuvam mnogu isto vazi i za pankerite ili ovie sto gi nabrojav. si se posebni i svoi unikatni sepak se izdijuvaat od restoto _PROSDEK GLUP po ulicive da ne pocnam so zenskive dali se u nekoj svetkav minic , nesto rozeva apostolka pa nekoja golema naocara nesto.... loso....:kesa:

Gi postuvam
Пристрасно ги поштуеш:wink:

Е шо е ова,на шо личи?!

Намеравате да дискутирате за СТИЛОТ НА ОБЛЕКУВАЊЕ на скинерите или да оди цела тема в канта?
Наредниот пост да биди за СТИЛОТ НА ОБЛЕКУВАЊЕ, и ништо повеќе околу нив.

Ја искрено да си кажам многу ми се свиѓа стилот,и ондак то.И ако мисли некој дека нешто боље би било да биде вака или така(во стилот на облекување) на пример боље би биле кафеави или помаранџести мартинки слободно нека пише...најмасовна дискусија во македонската мрежа...

Таков изглед не би можела да сврстам ни во мода, а богами ни во убавина. Језиви ми се бе.

Стилот на облекување или пак традицијата од пред 40 години.

Потекнуваат од западен Лондон односно тамо почнале првите скинери да постојат,односно да се нарекуваат скинери во далечната 1969.
А сега облеката...

Сите потекнувале од сиромашни смејства а за да преживеат се бавеле со тешки физички работи па затоа. Но еве од каде потекнува тој стил на облекување..

-имале избричена или истрижана глава(полесно така се работа одколку со долга)
-носеле мартинки односно во тоа време не биле мартинки туку биле кондури кои имале челик за да не се повредат при работата
-носеле трегери кои се позгодни и покорисни одколку каишите

Е сега дека има повеќе видови скинери и за да се разликуваат меѓу себе мораат да имаат некои разлики во облекувањето.

Најлесно за да се препознаат помеѓу себе од кој вид на скинери се,се препознаваат преку врвците на мартинките.

Нази скинерите носат бели врвци.
Традовитеносат црни врвци.
Шарперите носат црвени.

Друго нешто по што можат да се препознаат се прешивачите и беџовите. Разните маици со наслови на нив можат да кажат за каков скинер се работи.

На крај краева тоа и не е толку страшно. Исто како што постојат блек,дет,хеви,треш металци кои се разликуваат во стилот на облакање и се остало така и скинерите се само спротивното од нив.
Нема потреба од навреди вакви биле скинерите такви биле пошто овде и нема големи разлики помеѓу скинерите и останатите пошто не сме како на западот тамо можат да се прават разлики пошто и така е. Овде можат сите со секого да бидат пријатели и другари,таков ни е менталитетот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom