Манастир Василије Остроски - сте биле некогаш таму?

• Креатор на темата Креатор на темата ludata jas
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 август 2024
Мислења
23
Поени од реакции
30
Manastirot Vasilije ostroski Dali vi pomognal nesto i za sto ste osetile podobruvanje ili olesnuvanje?

Имам слушнато дека раката му е таму во излог. За мене малку е морбидно да не речам некрофилски.

Manastirot Vasilije ostroski Dali vi pomognal nesto i za sto ste osetile podobruvanje ili olesnuvanje?
Сум бил на тоа место пред 2 години, помага и олеснува секаква тежина! Светецот се смета за жив светец, има некои сфаќања дека се претвара во питач и дека неговата душа е самиот питач(немој да одминуваш питач ако сретнеш, остави му некој денар), кога ќе одиш таму понеси коцки шеќер, помини ги од самиот гроб и раздели ги кога ќе се вратиш дома на блиски! Исто така, имаш лозница каде што е стакленикот каде се упокоил самиот светец, клекни пред него и кажи си молитва! Искрено мене многу ми помогна, бидејќи неколку дена потоа се правев операција, и никаква болка не почуствував

Бевме пред некоја година иако уморен не бев спиев со автомобилот возев како луд воопшто кога тргнавме не чувствував замор, се мислам дека желбата да стасаме таму беше појака од мојот замор претходно и на секого му го препорачувам тоа место.
Со добри мисли во срцето, никаква омраза, лутина, завист, едноставно чисти влезете во Острог побарајте тоа ви е најпотребно доколку можете убаво е да се спие, ние не спиевме. Околу спиењето има една интересна работа, велат дека секој ден на светецот му облекувале чорапи кои ги носеле луѓето, и другиот ден му биле толку искинати како да пешачел 50км ... многу го потврдуваат тоа, а јас само можам да се наежам. Друг факт, се мисли дека навечер кога спијат сите Св. Василије се движел во дворот и речиси сите вечерта го сонувале.

Бев, не со ниет да ми помогне, туку интересен ми беше манастирот.
Малку тешко ми дојде качувањето и симнувањето, ама добро, еднаш во живот. Ако Свети Василие сепак ми помогнал, благодарен сум му.

Бев два пати, неверојатно е чувството таму кое се доживува. Ова Фенел што го кажа, одев бос, бидејќи така е некое непишано правило. Интересно искуство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom