ChatGPT (OpenAI)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.304
Поени од реакции
34.687
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Какви искуства имате со ChatGPT? Споделете совети, трикови (интересни промптови) и мислења!

Во последно време ChatGPT сè почесто се користи – некој го користи за пишување текстови, некој за програмирање, а некој само за да си направи муабет или да побара инспирација.

Како вие го користите?
Дали ви помогнал да решите некој проблем или да научите нешто ново?
Дали сте го фатиле како греши?

Отворена е дискусија за сè поврзано со ChatGPT:
  • Корисни примери
  • Забавни или бизарни одговори
  • Прашања и дилеми
  • Совети за подобра комуникација со него
Ајде да видиме што сè може (и не може) овој AI модел. Пишете слободно, дали од љубопитност или искуство, секое мислење е добредојдено.

Многумина забележуваат дека прави грешки, а не забележуваат дека во долниот дел на четот убаво си пишува дека ботот може да погреши и да се провери важно инфо.
Ботот најдобро функционира со давање заповед, не со молба. И нема потреба од лигави заблагодарувања, тоа само прави да троши повеќе енергија.
Го користам за побрзо пребарување и да научам нешто ново. Ги проверувам изворите кои ми ги дава за да се осигурам дека нема да ми даде лажни одговори.

Јас го имам користено за да си направам некој медицински муабет со него и од љубопитност, чисто да видам дали тоа што го збори е релевантно или не, па и да видам до кај стигнала технологијата и дали може да не замени :D .

Секогаш настапувам со резерва, има доста грешки или површни одговори, ама знае и да те насочи правилно ако знаеш што бараш. Така што, мислам дека може да биде корисна алатка, доколку се користи правилно и не се злоупотребува како што прават денешните деца кога пишуваат состави и решаваат задачи.

Јас сум го користел четгпт за
1 Сумирање текстови
2 Кратење текстови
3 Транскрибирање аудио
4 Лекторирање текст
5 Генерирање видео од слика
6 Едитирање слики
7 Квантитативна статистичка анализа од ексел
8 Генерирање извештај од табели и графици
9 Квалитативна анализа од текстови
10 Генерирање паур поинт од ворд
11 Коментари на пауер поинт
12 Генерирање тестови од пауер поинт
13 Кодирање во R и Пајтон
14 Информации и консултации
15 Превод
16 Генерирање и Едитирање видео
17 Генерирање иконографија
18 Создавање постери
19 Генерирање музика
20 Машински модели од ексел и текст дата
21 Генерирање долги текстови со дипресерч, самостојно или врз база на ворд и ексел документи
22 Сумирано пребарување на интернет

Имам платена верзија и многу сум задоволен

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom