Пожари низ Македонија – случајност или намерно подметнување?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
За едно сум сигурна, дека не сите пожари се случајни! Некогаш можеби е невнимание на поединци во прашање, или едноставно несреќна околност, но сигурна сум дека постојат и такви луѓе кои сакаат да профитираат од оваа ситуација.

Противпожарните служби во државава работат во услови кои се субстандардни за работа, така што не можам, ниту пак сакам да ги потценам трудот и храброста на пожарникарите кои пожртвувано си ја работат својата работа.

Дали има доволно превентивни мерки, хмм не знам…мислам дека не. Кај нас обично за превенција се збори откако ќе избувне пожарот, и тогаш тоа не е превенција, туку е само очајна реакција да се направи нешто. А се чини дека ние навикнавме очајно да реагираме, наместо да превенираме. :unsure:
Превенцијата се знај каква е. Тие што ги фатија, доживотна робија, а по можност и јавно бесење на плоштад. За пример на сите кои и помислуваат да направат ваков злостор против природата и човештвото да размислат двапати.

Носење закон за тоа што кој ќе биде фатен да подметнува пожари веднаш да му се одземат сите граѓански права, и да не се смета за човечко битие, и да може слободно да му се изрече смртна казна. Да се третира како масовен убиец, и психопат.

Ја мислам дека се подметнати, ама ако ме праша некој зашто? Не знам.
Мојата логика е дека само од себе ништо не се пали така.
Стакло имам читано може, срча. Ама што барсат срчи некад на непристапни места, у пичке си мајчине?

А знам дека сме болен народ, и мислев прво горат за да зимаат после за огрев.
А сега со годинешниве пожари дознав за тоа што ЈП Шуми или кои и да беа, дрвата од изгорени шуми ги шиткале за поевтино.
Не ми е јасно стварно, што им се дешава во главата, зимаат ли нешто, пироманија ли.
Да земеш да гориш дрва, или отпад ете ѓубришта. Срамота е бе. Ова овде е наше. Не е на некој друг. Сами не си ја чуваме природата.

И оние мрднатине што палат стрништа место да го фрлат ѓубрето.. Јас во октомври бев сведок од Крушево кон Прилеп на патот. Као 20 стрништа гореа, овие седат си дишат, крави си пасат отров. Полиција НИГДЕ. Секако.

Кој го фатат. Треба на тостер рацете да му ги стаат. Ова го дишат дечиња, болни луѓе, стари луѓе.
Јзк.
Не се само дрвата за огрев во прашање. Со пожари се прават и многу други бизниси. Кога ,,ке се случи,, пожар во некој одпад се работи за бизнис при што наместо сопственикот да плати луѓе што ке демонтираат и селектираат одпад (пример од автомобили) што би го чинело многу пари и во крајна линија би му било неисплатливо, со пожар за час се завршува работа, гори се што не е метал и на него му останува само да го натовари металот и да го однеси во топилница... слично е и со депониите, ги палат и потоа собираат се што е метал....

Како Треска.
Место да ја рушат, па зграда. Запали ја.
Абе рацете да им се исушат.

Ме заболе како ќе го тргнат отпадот. ПАЛЕЊЕ не е решение. Труење е. Се праат сите Рокфелер и џекови, а кога треба пари да се дадат, змија у џепот. Е така бизнис не се тера. Пумпаат приходи, трошоци минимум, и последем квартал кога ќе дое, се перат пари.
Не се само дрвата за огрев во прашање. Со пожари се прават и многу други бизниси. Кога ,,ке се случи,, пожар во некој одпад се работи за бизнис при што наместо сопственикот да плати луѓе што ке демонтираат и селектираат одпад (пример од автомобили) што би го чинело многу пари и во крајна линија би му било неисплатливо, со пожар за час се завршува работа, гори се што не е метал и на него му останува само да го натовари металот и да го однеси во топилница... слично е и со депониите, ги палат и потоа собираат се што е метал....

но сигурна сум дека постојат и такви луѓе кои сакаат да профитираат од оваа ситуација.
Мијалков цел рид запали во Охрид и си почна градба на втор Мериот.

Нема закон или институција која ќе му забрани да прави што ќе му текне на к*рот.

Кој се копиљациве што ги споделуваат дека они сакале да палат во Илинден?

Ги пишаа нели странци, од каде се?

Кој се копиљациве што ги споделуваат дека они сакале да палат во Илинден?

Ги пишаа нели странци, од каде се?
Ако мислиш на вчерашните што ги фатија, двајца се со британско, еден со полско државјанство, потекло од Македонија. Тоа е официјално, дека се малолетни нема да откријат иницијали ниту подетални информации.

Мое мислење е дека се шипчиња, а тој што им ги дал двете флаши бензин и двата панда топовски удари треба да биде тепан до помочување и посерување. Тука затвор не помага, само ќотек надвор од село во некој дол.

Ако мислиш на вчерашните што ги фатија, двајца се со британско, еден со полско државјанство, потекло од Македонија. Тоа е официјално, дека се малолетни нема да откријат иницијали ниту подетални информации.

Мое мислење е дека се шипчиња, а тој што им ги дал двете флаши бензин и двата панда топовски удари треба да биде тепан до помочување и посерување. Тука затвор не помага, само ќотек надвор од село во некој дол.
По цел Инстаграм се, знак прашалник е кога некој ќе ги најде како се викаат.

Дегени прости. Плачат за тепање.

Дали се изнадишаа од Визбеговски ваздух и во Ембаси ??..или се скрија во АБХ склоништето ?

Od Šutka moži i rom da e...

уште еден идиот фатен каде подментува пожар,

Od Šutka moži i rom da e...

Toj del, i tie biznis gi drzat degestan decki, rimjanite se dole, na pazar ...

Намерно се подметнати од страна на пиромани,дел од политички побуди,да се оцрни другата страна,дел од интереси,за изградба на хотели викендички на места кои се забранети за градба.Многу алчен и психопатски народ на метар квадратен.

Дали имате приметено дека пожарите секогаш се во скопскиот регион, средна и источна Македонија. Речиси и да не сме слушнале за пожари во западна Македонија хмммммммм има нешто.
Прочитав дека една Албанија ги користи дроновите Бајрактар ТБ2 за дење и ноќе да надгледува движења во сомнителни региони и сомнителни лица. Кај нас Столе дава совет некој пред селската продавница со пиво во раката да се јавувал во МВР и да известувал. Лудило.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom