Што би го прашале Бог?

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Универзално прашање, ќе пробам да ти дадам солиден одговор.
Знам дека ти е тешко и на Бог му е тешко.

Бог не е старец со бела брада кој плови на некаков облак па да може да му постављаме прашања. Без веза бе....ајде тоа, ние со нашата ограничена перцепција сме немоќни да ја спознаеме природата на Бога, тоа е преголем залак за луѓето.

Кој бог?
Има ги у изобилие.

Вистинскиот,вашиот?

Епа дедо боже, зшто да не пуштамо машине за празници,зшто да постимо и да се крстимо у јсп кд ке пројдемо куде Соборну?

Светот во кој што живееме, има еден владател, Сатана, Ѓаволот. Плус тука е нашата несовршеност добиена од Адам и Ева.Библијата ги дава одговорите само треба да се истражува.

Светот во кој што живееме, има еден владател, Сатана, Ѓаволот. Плус тука е нашата несовршеност добиена од Адам и Ева.Библијата ги дава одговорите само треба да се истражува.
A da pocnis da istrazuvas so strucna literatura na primer :cautious:

Неќам да истражувам, другите нека размислуваат за мене.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Неќам да истражувам, другите нека размислуваат за мене.
Togas biblijata e kako napisana za tebe. Ne pravis kako so pisi tamu, ke odis vo pekolot, pravis se po propis ke odis vo rajot. Ako si epten poslusen, ne samo so ke odis vo rajot tuku i 70 devici ke te cekaat tamu kako nagrada (y).
Автоматски споено мислење:

По зло иде добро, знам дека ме чека нешто убаво :)
Kako so na primer ?

Последно уредено:
Јас сакам ама некако не можам да разберам некои делови.
Верувам во Бог, верувам дека се се случува со причина
Верувам и во тој задгробен живот и дека тие што не оставиле, не гледаат од таму.

,,,obichno se toa lichni ekspresii,,,od koi za mnogu od niv si gi znaeme odgovorite,,,no potrebna ni e potvrda za samite nas,,,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom