Здраво на сите ме интересира кои документи требаат за 50cc моторче да помине на државна граница за да влезе во др држава дали е исто како и сите др мотори или не и нека сподели некој искуство што го има ова направено со 50cc.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Planiras da go vozis do granica i da pomines so nego ili planiras da go imas na prikolka?Здраво на сите ме интересира кои документи требаат за 50cc моторче да помине на државна граница за да влезе во др држава дали е исто како и сите др мотори или не и нека сподели некој искуство што го има ова направено со 50cc.
Ако си малолетен и возиш со потврда.... заборави! (тоа е газ папир за нив)Me interesira dokolku bi go vozel primer da pominam na premin kade sto ne e avtopat zaradi toa sto neli ne smees 50cc na avtopat kako kaj bitola za vlez vo grcija do lerin da se otide dali ke me pustat so 50cc i ako pustaat dali treba nekoj dok plus i za sto bi mi pravele problem tamu
Ако си малолетен и возиш со потврда.... заборави! (тоа е газ папир за нив)
Ако си полнолетен и имаш А-кат, ќе треба да извадиш меѓународна возачка, која вообичаено не ја бараат... ама пошо скутер, рачунај сигурно ќе те запрат и цимаат.
Инаку нема закон кој ќе те спречи легално да влезеш, ако не возиш по автопат. *иако и ова не го зимај здраво за готово, оти на магистрален се вози 80-90км/ч ,па може и за ова да те казнат.
Во превод, не вреди ни да пробуваш!
Типот сепак праша за "нормална" земја во споредба со нас...види и велисопеди несмеат по автопат да се движат а возат без никаков проблем