На граница со 50cc

• Креатор на темата Креатор на темата Spase93
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 декември 2017
Мислења
5
Поени од реакции
1
Здраво на сите ме интересира кои документи требаат за 50cc моторче да помине на државна граница за да влезе во др држава дали е исто како и сите др мотори или не и нека сподели некој искуство што го има ова направено со 50cc.

Здраво на сите ме интересира кои документи требаат за 50cc моторче да помине на државна граница за да влезе во др држава дали е исто како и сите др мотори или не и нека сподели некој искуство што го има ова направено со 50cc.
Planiras da go vozis do granica i da pomines so nego ili planiras da go imas na prikolka?

Me interesira dokolku bi go vozel primer da pominam na premin kade sto ne e avtopat zaradi toa sto neli ne smees 50cc na avtopat kako kaj bitola za vlez vo grcija do lerin da se otide dali ke me pustat so 50cc i ako pustaat dali treba nekoj dok plus i za sto bi mi pravele problem tamu

Me interesira dokolku bi go vozel primer da pominam na premin kade sto ne e avtopat zaradi toa sto neli ne smees 50cc na avtopat kako kaj bitola za vlez vo grcija do lerin da se otide dali ke me pustat so 50cc i ako pustaat dali treba nekoj dok plus i za sto bi mi pravele problem tamu
Ако си малолетен и возиш со потврда.... заборави! (тоа е газ папир за нив)
Ако си полнолетен и имаш А-кат, ќе треба да извадиш меѓународна возачка, која вообичаено не ја бараат... ама пошо скутер, рачунај сигурно ќе те запрат и цимаат.

Инаку нема закон кој ќе те спречи легално да влезеш, ако не возиш по автопат. *иако и ова не го зимај здраво за готово, оти на магистрален се вози 80-90км/ч ,па може и за ова да те казнат.
Во превод, не вреди ни да пробуваш!

Ако си малолетен и возиш со потврда.... заборави! (тоа е газ папир за нив)
Ако си полнолетен и имаш А-кат, ќе треба да извадиш меѓународна возачка, која вообичаено не ја бараат... ама пошо скутер, рачунај сигурно ќе те запрат и цимаат.

Инаку нема закон кој ќе те спречи легално да влезеш, ако не возиш по автопат. *иако и ова не го зимај здраво за готово, оти на магистрален се вози 80-90км/ч ,па може и за ова да те казнат.
Во превод, не вреди ни да пробуваш!

види и велисопеди несмеат по автопат да се движат а возат без никаков проблем

види и велисопеди несмеат по автопат да се движат а возат без никаков проблем
Типот сепак праша за "нормална" земја во споредба со нас...
Ние сме башибозук :oops:

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom