Како ја бирате облеката ?

• Креатор на темата Креатор на темата Чек Он Ит
  • Време на започнување Време на започнување
Ч

Чек Он Ит

Гостин
Влегувате во продавница и :

1. Кој ви ја бира облеката ? Сами или дозволувате другарките, родителите, продавач(к)ите да ве советуваат околу тоа што би избрале ?

2. Го наоѓате парчето облека што би го купиле и ...
- Го пробувате и гледате како ви стои и дали ви одговара со вашата досегашна облека ...
- Го пробувате и без разлика дали штрчи нешто го купувате ...
- Не го пробувате и идете да прошетате низ други продавници, детално да разгледате па подоцна ако истото сеуште ви се сфиѓа доаѓате да го купите ?

3. Чинот на купување ...
- Се колебате дека можеби има нешто подобро ...
- Го купувате без размислување и блескате (сонце ефект:bilor: )

Или ?

Значи се на се какви сте при шопинг ? Како ја бирате облеката што ќе ја купите, тој цел чин ...

Па, повелеле ... Унисекс е тамава ! :helou:

Целиот тој чин кога јас одам да купувам нешто ги излудува другите. Морам да влезам во секоја продавница, да го пробам она што ми се допаднало, па да размислам со што може да го комбинирам, и на крај да го купам. Секогаш одам со другарките и ако ептен се двоумам помеѓу нешто оставам мнозинството да одлучи:pipi:

1. Сам не одам, ама воглавно сам бирам. (барем за облека не сум сугестивен).

2. Ако видам нешто што ќе ми падне на око, го пробувам.
Ако ми стои размислувам на/со што би можел да го комбинирам и дали би го носел, и за каква пригода.

3. Дали можам да најдам нешто подобро.. не се прашувам, (и онака ќе поминам на сите можни места) а ако најдам и за тоа нема да се двоумам. Кеш он ит :))

Вуала

Sama i mn brzo....Mrazam da se matkam po prodavnici..Unapred znam sto ke kupam, i baram toa...
Mozno e da i se obratam na prodavackata:"Sega ti ke mi kazes mene sto najdobro mi odgovara?":vozbud:

Си влегвам, глеам шо ми се свиѓат, глеам колку пари иам,глеам колку пари е нештото, го пробвам, го купвам/не го купвам.

Сето ова се одвива мн брзо, бидејќи ме нервира да пазарам.

Сама си бирам се`, се разбира. :pipi:
Шопингот со другарка не ми е омилен, искрено.
Од проста причина што со ниту една не го имаме истиот имиџ, стил и идеја за тоа како треба да се изгледа, па времето повеќе поминува во расправање. :icon_lol:
Што се однесува на моите, одамна немаат тука никаква улога, ниту право на приговор. До душа, го имаме тотално истиот вкус, па затоа и не се бунeле никогаш. :pipi:
Продавачот... Ама уво ме боли што ќе ми каже, неговото мислење го множам со нула.

Шетачки тип сум, ама кога излегувам знам точно што сакам и знам точно кај да го барам. Поминувам х продавници, вообичаените како и секогаш, и буквално секогаш го наоѓам тоа што го сакам, ако не и повеќе. Затоа и не се колебам ниту размислувам дали ќе најдам подобро.
Околу пробувањето, гледам да завршам што е можно побрзо зашто се потам и се нервирам по гардероби, и да, на крајот редовно го имам оној "сонце ефект".:vozbud:

Обично сама си ги бирам работите,но сепак слушам и совет од други.

Ако нешто ми се допаѓа,го пробувам и ако убаво ми стои,обично го купувам,а ако немам од дома со што да го искомбинирам,причина плус да си купам уште нешто друго кое би ми одговарало.:pipi:

Обично купувам без колебање,затоа што одвај чекам да седнам негде на кафе. (тоа ми е најомилениот дел од шопингот:pos:)

Обично купувам без колебање,затоа што одвај чекам да седнам негде на кафе. (тоа ми е најомилениот дел од шопингот:pos:)
Исто и мене!:pos: Сакам побрзо да завршам со купување само заради кафето:nesvest:

Туку...
Облеката ја бирам сама, а немам проблем да слушнам и мислење. Сепак на крај ќе ја одберам ако се чувствувам јас удобно, а не затоа што ми рекла другарката дека е добро. Често се откажуваат да ми кажат дека е добро знаејќи дека јас ќе најдам некоја мана:icon_lol:
Продавачки не слушам, нивна работа е да продадат и не секогаш објективно даваат мислење за тоа како ти стои. А и да е искрена, џабе е ако јас не сум задоволна.

Немам живци да заглавам во некоја продавница и секогаш она што веднаш ќе ми привлече поглед го пробувам и ако ми се погоди го земам без да се двоумам бидејќи знам колку сум комплицирана.
Во моментот одлучувам и нема потреба да се враќам по сто пати назад. Застанувам на каса, плаќам, си одам и сонце ефект:)

koa si kupuvam nesto sekogas zemam nekoj so mene drugar ili sestra mi, za sovet ......ne gledam da e marka, vazno da mi stoi dobro i pola saat ke se gledam vo ogledalo (beter od nevesta sum), se da bide na svoe mesto ..... ke pominam X prodavnici, so ke zemam zemam i pravec doma zs moze da se pismanam

Обожавам да одам сама на купување, бидејки сама носам, и никој друг за мене.
Облеката ја избирам сама се разбира, бидејки си имам свој стил, и знам да одберам навистина она што ми оговара а воедно и да ми стои убаво и јас да го сакам.
СУм купила работи така што влегувам во првата продавница и купувам, и гајле ми е дали има нешто поубаво во другите(продавници), важно ми е мене погодено.
Инаку кога купувам, гледам да бидат малку парчиња, (2-3) бидејки најмногу мразам, да излезам и гледам уште 10 души околу мене во исто облечени. (еднаш се зафркнав така, и тоа парче повеќе не го ни облеков, па сега затоа и така сакам)
Имало и па да се колебам, чекај да прошетам, да видам како има шо има, но најчесто она што прво ќе го загледам тоа и го купувам.
И на крај го обожавам тој филинг, со торба до мене полна алишта, насмевната до уши, и расположена 1000!! Патем како шо кажа *сонце ефект*
dy.gif

Секогаш одам со другарка ми иако во последно време не ми е по ќејф зошто таа сака шо побрзо да си оди дома за да не и’ вика дечко и’ :icon_roll и не можам на раат да си разгледам. :nervoza: Иначе кога одам на шопинг одам со некаква замисла и ќе ги прошетам сите продавници дур не си најдам то шо барам. И не барам мислење од некој друг, а најмалце од продавачката освен ако се двоумам помеѓу нешто ќе го прашам тој шо е со мене шо мисли. Е сеа од ко ќе најдам нешто по мој вкус ќе размислам какви комбинации ќе си прам, па после ќе го пробам. Ако не ми стои убо барам нешто ново. Ако најдам нешто шо ептен многу ми се свиѓа и за кое сум нашла милион убави комбинации го купувам без да се мислам дали има поубо зошто сигурно ќе најдам. И на крај нормално ко ќе се вратам со полна торба облека го имам тој „сонце ефект“ и едвај чекам да стигнам дома да испробам се’ шо сум купила. :pipi:

1. Кој ви ја бира облеката ? Сами или дозволувате другарките, родителите, продавач(к)ите да ве советуваат околу тоа што би избрале ?

- Го пробувате и гледате како ви стои и дали ви одговара со вашата досегашна облека ...
- Не го пробувате и идете да прошетате низ други продавници, детално да разгледате па подоцна ако истото сеуште ви се сфиѓа доаѓате да го купите ?

3. Чинот на купување ...

Или ?

Значи се на се какви сте при шопинг ? Како ја бирате облеката што ќе ја купите, тој цел чин ...

Сама, сама и сама, во ептен ретки случаеви ми се мешаат мама и тета:toe: Кога ќе најдам нешто одма го купувам, а ако не сум сигурна дали ептен ми се свиѓа тогаш малку шетам да видам дали има некаде боље опција. Секако, прво го пробувам, да видам како ми стои. За третото прашање ќе треба да се повторам, значи значи, ако ми фати око одма го купувам без колебање, а ако не е нешто спешл тогаш вртам уште еден круг по продавници да најдам нешто боље. При шопинг сум нервозна и едвај чекам да најдам тоа што барам и да си одам дома!:nesum: :kesa:

sama biram...ali bez sugestija na tato niso ne praime...:pipi: my G spot is in the word shoppinG :)

3. Чинот на купување ...

Или ?

Значи обожавам да идам на шопинг,иако може да биде мачно зашто трае со саати..Обожавам кога идам во космос на шопинг,таму мора малце да се побрза па не се влечкам зошто купувам многу облека...
Тука кај нас идам или со другарки или со мајка ми.Јас си ја бирам облеката сама но дозволувам и да ми дадат совет обично од мајка ми,иако она само повеќе ја одолжува работата зошто е попроблематична од мене...Никако не купувам ако не ми стои убаво.

Кога се работи за шопинг ја сум многу комплицирана. Тешка личност сум и многу прибирлива. Најчесто идам со мајка ми зашто само она може да ме трпи:)...Морам да влезам во сите продавници ако по треба и по неколку пати да разгледам што и како има. Не ми влијае мислењето на другите, битно ми е мене да ми се свиѓа и го купувам. Е сега тој процес може да трае неколку саати или па одма да завршам уште во првата продавница да се изнакупувам. Зависи од тоа како сум расположена и колку ми се свиѓаат работите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom