Извршител

• Креатор на темата Креатор на темата VMP
  • Време на започнување Време на започнување
Џабе муабети и објаснувања, мора да се плати тоа што ти го бараат
Гал. Инаку јас не ги плаќам долговите, особено оние пд 100 денари. Нема што да платам. Сами си повлекле. Не е во тоа проблемот. Така некој дополнителен, отпосле пресметан долг од 100 денари може без најава да ти наплатуваљт по 4 000. Тоа мене не ми е во ред. Нотарот би требало да извести. Не е пронблем во плаќањето, туку во постапката. За долг се известува. Затоа има рок од 8 дена за реагирање. Уште само фали да видам дека имам потпишано дека е примено известувањето, а јас појма немам.

Накратко како што ти рекоа и други, долгот ќе си го платиш, каматата ќе си ја платиш а ќе си ги платиш и трошоците за постапката на сите инволвирани... на крај тие 4000 или колку и да се ако се буниш можи и повеќе да ги извадат... :)

Гал. Инаку јас не ги плаќам долговите, особено оние пд 100 денари. Нема што да платам. Сами си повлекле. Не е во тоа проблемот. Така некој дополнителен, отпосле пресметан долг од 100 денари може без најава да ти наплатуваљт по 4 000. Тоа мене не ми е во ред. Нотарот би требало да извести. Не е пронблем во плаќањето, туку во постапката. За долг се известува. Затоа има рок од 8 дена за реагирање. Уште само фали да видам дека имам потпишано дека е примено известувањето, а јас појма немам.
Znaci pak ti kazuvan ne e dolgot 4000 tuku izvrsitelski uslugi. A za toa deka trebalo da bides izvesten e druga rabota. 200 denari ti porasnal dolgot so kamata, ostanatite 3800 se za izvritelska nagrada. Namerno go potenciram ova da vidite kakvi pijavici se tie izvrsiteli i zosto sekoja godina biva ubien ili pretepan nekoj od niv

• Ми се допаѓа
Reactions: VMP
Извршител не може да наплати само од должник кој се наоѓа на Камник или Бутел па ако сака нека должи пари колку што му вреди станот или куќата и тоа наследниците максимално го користат за да не плаќаат сметки посебно за вода и така можат да тераат преку 20 години.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom