Плаќања онлајн во странство

• Креатор на темата Креатор на темата filoksenos
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 март 2011
Мислења
1.208
Поени од реакции
1.098
Здраво ,незнам дали има ваква тема (ако има слободно нека ја префрли админот)

Досега сум плаќал во странство само преку букинг и али експрес, но дали некој знае како може да се пополни ова?

Јас пробав но некако некомплетно.
Доколку некој има пример и сака да помогне, ќе му бидам благодарен. Прегледај го приврзокот 419473Прегледај го приврзокот 419474

Првиот дел од податоците треба да ги ископираш од сајтот, ете ти пишува Alpha Bank, IBAN... Другиот дел треба твојата банка да ти ги каже, Swift итн. Сврти им на контакт центарот, ќе ти ги кажат. Имај на ум дека за ова банката ќе ти задржи провизија затоа што е во странство плаќањето.

Досега сум плаќал во странство само преку букинг и али експрес, но дали некој знае како може да се пополни ова?

Доколку некој има пример и сака да помогне, ќе му бидам благодарен. Прегледај го приврзокот 419473Прегледај го приврзокот 419474
jas kolku sho razbiram, ne mora site polinja da se potpolneti.
IBAN imas, za toa SWIFT code mislam mozese da se najde na internet od bankata.
delot so adresa na bankata i primacot mislam deka se opcionalni.

kako alternativa moze da prasas dali primaat uplata za depozit preku western union, takvo iskustvo imav jas vo srbija.

tema ne znam dali ima, ama vakvi generalni prasanja chesto se pisuvaat vo "sakam da znam" i "kade da najdam" temite.

треба да имаш девизна сметка и средства у наша банка да можеш да правиш Меѓународно плаќање. Незнам у која банка си, но не заборавај кога го правиш налогот електронски во полето со информација за наплата на провизија да кликнеш SHA (ти ја плаќаш твојата провизија/они ја плаќаат нивната банкарска провизија) а не OUR (сите трошоци да паднат на твој грб).
SWIFT код на Alpha Bank у Грчка е: CRBAGRAA >>> pogledaj<<<
Полето за Бр.на документ не заборавај да ставиш твое име и презиме (латиница).
Шифра кај поле со цел на дознака треба да ставиш 278 (останати плаќања), јас оваа шифра ја користам во СТБ, незнам дали и твојата банка го има истиот број/шифра, секоја банка кога треба да ставиш Шифра има сиво прозорче на кое треба да кликнеш каде ти искачаат еден куп различни шифри.

треба да имаш девизна сметка и средства у наша банка да можеш да правиш Меѓународно плаќање. Незнам у која банка си, но не заборавај кога го правиш налогот електронски во полето со информација за наплата на провизија да кликнеш SHA (ти ја плаќаш твојата провизија/они ја плаќаат нивната банкарска провизија) а не OUR (сите трошоци да паднат на твој грб).
SWIFT код на Alpha Bank у Грчка е: CRBAGRAA >>> pogledajПолето за Бр.на документ не заборавај да ставиш твое име и презиме (латиница).
Шифра кај поле со цел на дознака треба да ставиш 278 (останати плаќања), јас оваа шифра ја користам во СТБ, незнам дали и твојата банка го има истиот број/шифра, секоја банка кога треба да ставиш Шифра има сиво прозорче на кое треба да кликнеш каде ти искачаат еден куп различни шифри.
Nlb Tutunska sum.
Dali treba devizna smetka? Ja sotidov ima opcija za devizno plakanje...

Fala ti

jas kolku sho razbiram, ne mora site polinja da se potpolneti.
IBAN imas, za toa SWIFT code mislam mozese da se najde na internet od bankata.
delot so adresa na bankata i primacot mislam deka se opcionalni.

kako alternativa moze da prasas dali primaat uplata za depozit preku western union, takvo iskustvo imav jas vo srbija.

tema ne znam dali ima, ama vakvi generalni prasanja chesto se pisuvaat vo "sakam da znam" i "kade da najdam" temite.
Fala mnogu

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom