MTV Adria

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
Пред едно 6 месеци спомнав дека ќе почне да се емитува оваа телевизија.
Па ете, од 1ви Септември почна со емитување :D
MTV Adria која е стационирана во Љубљана ги покрива просторите на бивша Југославија, што значи и Македонија. Емитираат секаков вид на музика, од хип хоп, рок, панк...Баш сега ги гледав Лаибах :)
Водители ќе има од сите држави, па ме интересира дали се знае веќе кои се водителите од мкд, зошто сеуште ги нема на официјалната страна?

Да се надеваме дека македонските музичари и продуценти ќе знаат да го искорисат овој пазар кој не е за занемарување.

www.mtvadria.com

баш би сакал да го погледам и ова МТВ, гледам дека давале различна музика, ама у таа различна којзнае дали ја даваат и мојата

дали забележа некој дека страната е преведена на спрски, хрватски, босански и словенечки,а е не на македонски
и друга работа, веста за настапите на Продиџи
пишува само за Загреб и Белград, а не и за Скопје :?

Cetvrtak 6. oktobra, mala dvorana Doma Sportova
Petak 7. oktobra, Hala 14, Beogradski sajam

Junaci rave generacije devedesetih ponovo se vraćaju na koncertne pozornice regije sa svojim testosteronskim nastupom uživo.
Prodigy su sinonim za spajanje supkultura: povezuju naizgled nespojivo i uspijevaju zadovoljiti čak i ukus onih koji prisežu na drukčije glazbene vrste.
Autori pjesme »Firestarter«, »Breathe« i »Smack My Bitch Up« unatoč desetogodišnjem stažu ne popuštaju.
Ovogodišnji festivalski nastupi dokazuju da su u dobroj kondiciji i da se zagrebačkoj i beogradskoj publici sprema udarno i popopustivo koncertno iskustvo.

Не пишува ништо на македонски........

Кога почна промоцијата на оваа телевизија, се бараа и луѓе од Македонија- продуценти, водители...Имаше некои конкурси.
Но познато е дека Македонија многу поспоро реагира и работите доаѓаат покасно, такви сме си :)
Јас сум оптимист. Останува да видиме.

Не сме биле во план во првата половина година или година. Ако убаво разбрав. А пошто не нема... убао сум разбрал

Дап, не сме планирани, а ако некој не се заангажира од тука ќе заборават на нас во иднина.

Ево гледам га на кабловској..и није нешто. Ту и тамо као пусте музику из земаља бивше ЈУ. Мени VH1 сто пута бољи.

gerard напиша:
Не сме биле во план во првата половина година или година. Ако убаво разбрав. А пошто не нема... убао сум разбрал

Почнаа да шпрехат македонски :D
Само ме интересира кога ќе почнат да вртат наши бендови.
Баш ќе се распрашам таму.

Kaj мене не чини сликата......
Цело време некои пречки има.....

mtv adria mi se sviga mnogu a interesno e i rock chart

ima sega i makedonska verzija na sajtot a ima i makedonski voditeli, se vrtele makedonski spotovi kolku sto slusam. mene bash mi se svigja ednostavno im dava na nashite balkanski muzicari shansa da se probijat na zapadniot market poshto sepak - mtv e. najneceneta ni e muzikata a najtalentirani sme, od sve po neshto imame. super idea e kanalot

Адриа е срање во убава паковка...ТЕШКО СРАЊЕ:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom