Faux Olive Tree

• Креатор на темата Креатор на темата MarioGomez
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 јули 2016
Мислења
205
Поени од реакции
633
Dali znae nekoj dali se prodavaat ubavi i kvalitetni 2 metra visoki faux olive trees kaj nas?

Online nema nishto.

Љубител сум на маслинови дрва така да до сега немам приметено никаде, кај нас по моловите и некои ресторани исто природни се така да со среќа во потрагата ако не ке си купиш живо доколку имаш природна светлина и го наштимаш греењето во таа просторија за да опстане

Љубител сум на маслинови дрва така да до сега немам приметено никаде, кај нас по моловите и некои ресторани исто природни се така да со среќа во потрагата ако не ке си купиш живо доколку имаш природна светлина и го наштимаш греењето во таа просторија за да опстане
Обично дрва се по тешки да се одгледуваат внатре, и без почва. Не е невозможно, но треба значитлно тинтрање. Прво и примарно светлина, а после бараат и голема саксија. Штосот е растенија посадени во земја се многу по опторни него во саксии. Трето, некои бараат провев и промена на годишни времиња(чуваркуќи се невозможни внатре да се чуваат

Обично дрва се по тешки да се одгледуваат внатре, и без почва. Не е невозможно, но треба значитлно тинтрање. Прво и примарно светлина, а после бараат и голема саксија. Штосот е растенија посадени во земја се многу по опторни него во саксии. Трето, некои бараат провев и промена на годишни времиња(чуваркуќи се невозможни внатре да се чуваат
Затоа постојат декоративни кои растат многу поспоро и се прилагодени на поразлични услови од оние што се наменети за одгледување
За други дрва не зннам ама за маслинки сигурен сум дека е возможно
Јас сум веројатно еден од ретките во Скопје што има маслинки засадено во двор и од година во година што ми се зголемува родот

Јас сум веројатно еден од ретките во Скопје што има маслинки засадено во двор и од година во година што ми се зголемува родот
Има на неколку места, по паркови, и кај мене во населба. Има во саксии и пред некои дуќани, но и тие се надвор
За други дрва не зннам ама за маслинки сигурен сум дека е возможно
Главно овие што се внатре се претежно фикуси, драцени, шефлери/пахири и сл. Тропски кој бараат 100% топло време. Лимуни и такви работи пак бараат надвор да бидат преку лето(како и кактуси и сукуленти).

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom