A52S проблем со 5G мрежа

• Креатор на темата Креатор на темата k1k0sK
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 декември 2013
Мислења
212
Поени од реакции
110
Пред месец дена го однесов во мобилара да ми го сменат долниот микрофон,од тогаш се појави проблемот со 5g то.Го однесов во друга мобилара го проверија рекоа дека антената си е океј и дека воопшто нема да има интернет ако е проблем истата а фаќа 4G.Пробав ресетирање на мрежа,неколку фабрички рестарти,сим картичката во друг слот ништо не го средува проблемот.

Vidi vo settings dali ti e voopsto vklucena 5G mrezata t.e. odberi 5G/4G/3G/2G, a ne 4G/3G/2G. Ako ne e ova pretpostavuvam deka operatorot veke ne te povrzuva so 5G mrezata. Ako si na telekom so Mobile M tarifata 5G imas samo prvite 6 meseci po aktiviranje vo aplikacijata, a posle mislam deka se doplakja. Proveri go toa, ako ne e ni toa togas rasprasaj se kaj tvojot operator, oni mozebi kje ti dadat nova sim karticka ako tvojata e neispravna.
Автоматски споено мислење:

Isto taka mozes da proveris dali imas power saving mode ukluceno, po default go gasi 5Gto

Vidi vo settings dali ti e voopsto vklucena 5G mrezata t.e. odberi 5G/4G/3G/2G, a ne 4G/3G/2G. Ako ne e ova pretpostavuvam deka operatorot veke ne te povrzuva so 5G mrezata. Ako si na telekom so Mobile M tarifata 5G imas samo prvite 6 meseci po aktiviranje vo aplikacijata, a posle mislam deka se doplakja. Proveri go toa, ako ne e ni toa togas rasprasaj se kaj tvojot operator, oni mozebi kje ti dadat nova sim karticka ako tvojata e neispravna.
Автоматски споено мислење:

Isto taka mozes da proveris dali imas power saving mode ukluceno, po default go gasi 5Gto
Во Телеком сум на Мобиле М ама не верувам да е до тоа и на 4g, брзините се многу спори 20 Mbps download 15 Mbps upload смешни цифри претходно идеше до 150 на 4g над 600 на 5g.Имам активирано опција стреам он за бесплатно гледање на јт нетфликс можно е да е до тоа?
Иначе следно ја мењам картичката...

Сим картичката има 5g на друг телефон а друга сим картичка со 5g исто не работи на овој телефон.

Ne znam, ostanuva samo da vidis telekom sto ke ti kazat...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom