Mашина за перење под висок притисок (aka ВАП) за домашна употреба

• Креатор на темата Креатор на темата NN23
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 октомври 2018
Мислења
67
Поени од реакции
44
Поздрав. Како некој аматер на оваа тема, потребни ми се совети и упатства во врска со оваа машина. Ќе ја користам искучиво за домашна употреба, ќе перам кола, површини од камен/бетон, надворешни плочки, и фасада од „пластифицирана смола“. Од овие работи најбитни ми се површините од камен/бетон и фасада. Камењата и бетонот имат лепешки од лепакот за фасадата и од самата фасада, а фасадата на одредени делови има мазници од природно потекло, и на едно место најверојатно рѓа. За овие потреби кое е најдобро решение? До кои цени треба да гледам машини? Што треба да гледам кога ќе споредувам? Кои спецификации ми се потребни (воден притисок, приклучоци, додатоци....)? Исто така, дали знаете некое средство наменето за чисетење на фасади? Фала ви однапред, и исправете ме ако нешто сум пропуштил со моиве прашањава.

слики

Karcher / Nilfisk 130+ бари.

Imas Kärcher od edno 150€ .
Se odlicni za po doma, a ima razno razni dodatoci, kako pr cetka za cistenje plocki i sl.

Bitno e da ima priklucok za sredstvo za cistenje i da ima najmalce edno 100 Bar pritisok.

I vo zima nemoj da ha zaboravis vo garazha i da ti zamrzni.
Zatoa shto ce zavrshi v kanta.
Ako mora vo ladna garazha togas posledniot pat ostaja neka usisa namesto voda sredstvo za prozorite od kolata -10° ili slicno.

I ne se vika mashina za perenje tuku ca cistenje so visok pritisok

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom