Зошто некои работи ги правиме, иако знаеме дека се лоши?

• Креатор на темата Креатор на темата anathestar
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам затоа што човекот го привлекуваат такви работи, тоа е својствено за секој човек, па и некој што пази да не направи нешто пак ќе направи али несвесно. Свесно пушиме цигари и пиеме алкохол, свесно крадат и лажат луѓето. Има нешто што ги привлекува луѓето да го направат тоа лошо.

Затоа што сме на некој начин несвесно принудени на тоа. Цел свет е општа катастрофа, па повеќето поситни лоши работи изгледаат дури и нормални за да застанеме да се помислиме дали треба да ги направиме или не.
Друга работа се поголемите лоши работи ... нив веќе ги прават лоши луѓе, кои мора да ги направат за да преживеат.:toe:

Зошто некои работи ги правиме, иако знаеме дека се лоши?

Затоа што сме глупи:ples:

Затоа што никој не е совршено добар

Znam deka e gresno da pusam cigari... no sepak pusam.
Кога веќе се земени како примери.
Знам дека не треба, а пушам по кутија до две на ден.Имам само 17, грешно е, но задоволството кое го имам кога ќе запалам цигара е преголемо.
А секое задоволство ми е важно.
Znam deka e gresno da lazam za epten vazni raboti... ama sepak lazam.
(samo primeri se)
Лажам.
Сите ние лажеме за битни работи.Сакаме тортата да изгледа поубаво.Декорот е многу важна работа во нашето општество.:toe:
Sakam vase mislenje. Mene epten me zaduma prasanjevo.
Negde procitav... Some mistakes are too much fun to make them just ones!
Tocno ili samo izgovor??
Грешките се прават свесно и не.Зависи од тоа како ги правиме.:nesum:

Па... Правам такви работи кога од нив извлекувам задоволство... Како на пример, да се возам во кола со прекрасен шофер кој се уште нема возачка дозвола
du.gif

...извини мац, морав...

zatoa sto ednostavno e dosadno da se zivee po nekoa pravilo... nekogas e i dobro da napravime nesto zabraneto za da znaeme zosto e toa taka... no sepak e zabranetoto e interesno..

Зошто сме луѓе,контрадикторни и секад во конфликт,а без конфликт нема добро и лошо,како шо ќе нема ни одлука.Зошто се одлучуваме на свесно лоши работи?Човек никад нема да направи нешто лошо ако нема потреба од тоа или задоволство.Некад е полесно да се одбере тоа што е полесно :blablah:...бла бла бла..

zastoa sto sekogas lostite raboti nudat pogolemi zadovolstva

iskreno se palam koapravam nesto sto ne mi e bas dozvoleno ili ne e bas najpametno da se pravi.. ednostavno me privlekuvaat takvi raboti

забранетото овошје е секогаш повкусно од своето.

Заабранетото е најпосакувано :toe:

Има една мисла која вели: ,,Кога се би било разумно, ништо не би се случувало,,. Најверојатно, затоа свесно правиме лоши или неразумни работи, заради потрбата- нешто да ни се случува!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom