Зошто некои работи ги правиме, иако знаеме дека се лоши?

• Креатор на темата Креатор на темата anathestar
  • Време на започнување Време на започнување
пааааа...пример:сите лажеме иако знаеме дека тоа е лошо... ја знам дека треба да зеам да научам утре праам тест,и па нишо,ај после после си викам,и ненаучувам!! има и други примери.....

никогаш не сум направил лошо а да го знам тоа дека е лошо....секогаш го прам то шо мислам дека е најдобро...но после тоа излегва дека е лошо па се каам:toe:.....не сум имал и се надевам дека ке немам лоши намери кон нешто...а то за пушењето цигари...сам си правам лошо не треба да му смета на други не му прам на никој друг....а лажењето...има моменти кај шо не се кажва секогаш вистината....не вервам дека постои чоек шо не излажал....али во одредени прилики

toa so go rekovte za cigarite valjda e deka se raboti za radoznalost pa se pocnue so niv pa koa ke te navlece nikotinot veke ti e tesko da gi ostavis...a ovie drugite losi stvari so gi pravat lugeto i se svesni deka se losi,osnovata valjda im lezi u toa sto imaat kjar od toa nesto ili pak im praj kejf,so se nadovrzuvaa pak na nivnata bezobzirnost i cebicnost......ili pak zaradi stos treba da ja posocam onaa DA SE GRESI E COVECKI NOCUVSTVOTO E BOZENSTVENO

Заради телесно задоволство, егоизам, затоа што сме си први пред себе а дури потоа доаѓаат останатите. Заради негрижа, недоволна сериозност, неодговорност и желба за либерален живот. Ни се допаѓа идејата дека е подобро да живееме 30 години како што ние сакаме, отколку 60 како што сакаат останатите.

Pa nemam poim zosto pravam loso ponekogas mi doaga taka,no posle mi e krivo.A i obicni luge sme ,ne sme bog samo toj e sovrsen ,a za nas lugeto e kazano deka gresime.Nekoi se ucat na svoi greski pa ne gresat za isto no pravat drugi greski a ponekogas i ne sme svesni kolku i koga gresime t.e pravime losi raboti.A zosto nekoj gresi mozda od ljubomora,zavist,egoizam,tvrdoglavost,inaet ohoo uste mnogu drugi pricini moze da se nabrojat.

Знам дека е лошо и пак така постапувам,тоа ми е единствениот начин да се справам со некоја личност-мора така,за да не паднам,мора да биде така,инаку јас ке сум таа што страда.

Обично некој потсвесно прави нешто поради другите околу него и околу тоа во која околина се наоѓа.

Примерот со Ева и јаболкото. Луѓето биле и секогаш уживатели на забранетото.

Инстинктивно не привлекува идејата. Подлабоко внатре стои вродениот егоизам кој демонстратира тврдоглавост и изразува авторитет и доминација. Вроден механизам по принципот - " Не мисли на син слон".
Често наместо како препорачано не сме водени од разумот, ами од човечноста.

Зависи до личноста, интересите и сопствената самоконтрола но генерално интригира да се искуси она што е познато дека "не смее" или не е препорачливо, пред се поради човечката љубопитност, но тоа на кое што најчесто не сеобрнува внимание е машки да ги издржиш последиците доколку свесно влегуваш во такви предизвици и искушенија.

Затоа што немаме доволно памет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom