Помош и препораки за избор на училиште за странски јазици

• Креатор на темата Креатор на темата dLt-Ed
  • Време на започнување Време на започнување

dLt-Ed

молчењето е злато
Член од
29 јануари 2006
Мислења
126
Поени од реакции
4
Па мислам јасно е од насловот, во последно време пред се поради работата, ми треба знање на албанскиот и германскиот јазик. Би ги ценел сите мислења окулу приватниве школи за странски јазици во скопје, способност на професори, опременост, цени, локации.

ja odma ke ti go preporacam centar za stranski jazici-skopje. moze e poskap od drugite ama dobivas diplomi so koj posle mozes da pobaras da ti dadat preporka za rabota i so e najbitno dobivas znaenje. site profesori se stvarno profesionalci i stvarno ke naucis nesto!!

Јас цел живот учам англиски во "Challenge" и не се жалам на ништо.Си завршив 8ми степен пролетва и од есенва ќе се спремаме за FCЕ испит.
Односот до професорката ни е супер.Правиме тестови секои 2 недели и тоа.
Сега до тебе е дали ќе сакаш да научиш или па да се зезаш цело време.:smir:

Ова е за англиски ама тие ги предаваат и јазиците што ги спомна.Не сега дека им правам реклама ама ти побара локации,цени.Најдобро да си видиш самиот на www.challenge.edu.mk

Благоарам, ке си проверам со "challenge". Ако случајно некој друг има и друга идеја слободно нека пише. Центар за странски јазици е одлична установа, но само за англиски и евентуално италијански, за другиве јазици кадарот не е на тоа ниво.

Barajki nekoja preporaka za uciliste za germanski jazik naidov na ovaa tema, pa bi sakal da zamolam nekoj ako saka da spodeli mislenje za dobro iskustvo so nekoe od ucilistava za stranski jazici sto gi ima vo gradov.

Barajki nekoja preporaka za uciliste za germanski jazik naidov na ovaa tema, pa bi sakal da zamolam nekoj ako saka da spodeli mislenje za dobro iskustvo so nekoe od ucilistava za stranski jazici sto gi ima vo gradov.

LinguaLink. Колку што сум јас запознаен, а се распрашував доста бидејќи исто така сум заинтересиран за Германски, училиштето било топ. Е сега бев денес до таму да ми кажат што како, и малку е посолена цената во однос на другите училишта - 10.600 ден. за семестар, термините (за почетници групата што е) ќе бидат вторник и четврток од 8.15 до 10.00, книгите по кои се учи чинат 1.000 ден. по семестар. Тоа ми кажаа на кратко, ми рекоа да дојдам на неколку часови, да видам како ќе е, па да се одлучам, неморало да се плаќа одма.

Те молам напиши, ако најдеш нешто друго, поефтино :)

Јас сакам да прашам за грчки јазик, и по можност школото да биде во Центар, евентуално блиските населби.
Ако некој идел, нека препорача :)

Јас порано имав учено грчки во Челинџ, а од понеделник почнувам со англиски. Така да, ја препорачувам Челинџ.

Јас порано имав учено грчки во Челинџ, а од понеделник почнувам со англиски. Така да, ја препорачувам Челинџ.

Веќе најдов друго школо, но секако фала ти :)

И јас бев денес на прв час во Челинџ, но групата е 13/14 луѓе во малечка училница без воздух definitely disappoint од првиот час, ми го препорачаа повеќе луѓе како добро а не толку скупо но денес се разочарав ќе пробам во капиштец групата била помала се надевам болје ќе биде :)
--- надополнето: Sep 19, 2011 6:28 PM ---
И јас бев денес на прв час во Челинџ, но групата е 13/14 луѓе во малечка училница без воздух definitely disappoint од првиот час, ми го препорачаа повеќе луѓе како добро а не толку скупо но денес се разочарав ќе пробам во капиштец групата била помала се надевам болје ќе биде :)

Јас бев во четвртокот во Челинџ во групата во Аеродром, и рекоа дека се пријавиле 15тина, ама бевме само 5 на инфо часот. Како и да е професорката рече дека ако дојдат уште од тие што се пријавиле (ако бидеме над 10) ќе се поделиме во две групи. Вечер е вториот час па ќе видиме :)

Веќе најдов друго школо, но секако фала ти :)

Кое друго школо го најде???
Јас прашував во центар за странски јазици, ама имало само за 6-ти степен. Мене ме интересира за 2-ри по можност.

Да не знае некој каде можам да учам Романски јазик?

Дали ќе може некој да ми каже колку би била цената за курсот по германски јазик-прв степен?Фала :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom