Купување/издавање недвижности низ Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата SunnyGirl
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 јуни 2014
Мислења
123
Поени од реакции
40
Доколку има дупла тема, слободно префрлете го мислењето или корпа.

Размислувам да инвестирам во недвижности (најверојатно стан) во Македонија. Според мене, најисплатливи локации се Скопје, Охрид или евентуално Маврово.

Дали некој од Вас има искуство со истото? Дали може да се заработат пари кои би покривале барем рата од кредит на месечно ниво?

Доколку имате стан/викендички во Охрид, Маврово, Струга, колкав период во годината успевате да ги издадете? На високиве цени незнам која опција е најпаметна...

Би ве замолила доколку некој има искуство да сподели.

Ако е за издавање, јас би купил деловен простор на фреквентна локација. Мислам дека повеќе се исплати во однос на вложеното

Размислувам да инвестирам во недвижности (најверојатно стан) во Македонија. Според мене, најисплатливи локации се Скопје, Охрид или евентуално Маврово.

Дали некој од Вас има искуство со истото? Дали може да се заработат пари кои би покривале барем рата од кредит на месечно ниво?

Доколку имате стан/викендички во Охрид, Маврово, Струга, колкав период во годината успевате да ги издадете? На високиве цени незнам која опција е најпаметна...

Реално, моментално не се исплаќа да се инвестира во стан на ниедна од локацииве.
За Скопје можам да елаборирам бидејќи го фативме со моите последниот воз за LIMAK - DIAMOND OF SKOPJE. На потпишување на договорот беше 1520еур м2(2020 Април), сега во непочната градба(блок Ц и Д), само ископано за тунел без темели е 2.000ЕУР минимум
Така да, тражи друго место за инвестирање(инвестициски фонд - странски, мој предлог VANGUARD) или други места за инвестирање - директно на берза - по можност странска, ЕТФ.

кажуваат тешко се солемнизирало продажба на стар стан, има проблем во град Скопје за решение за плаќање данок на промет ??????

немој да инвестираш. платформата ќе ти го заплени имотот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom