Подемот на вештачката интелигенција

• Креатор на темата Креатор на темата Aceso
  • Време на започнување Време на започнување
Колку пари се трошат на вештачка интелегенција е неверојатно.

Освен Open AI, другиве ми делува ко да не знаат што праат. Али имаат многу пари па се расфрлаат. Најсмешни ми се гугл. Нивното срање е најлошо.

Стварно отидоа serverless :D

Лично не ме изненадува, Гугл масовно аутсорсира во Индија (ЦЕО-то им е ѓуптин) и нормално квалитетот драматично ќе падне. Дури и core тимовите ги отпуштија и аутсорсираа

го даваат GPT-4о како бесплатен и делува солидно. Но многу малце ти дава да го прашуваш. За две три прашања и отиде кредитот, те враќа на 3.5. Башка и некако многу е спор четворката на телефон, ваљда ради многу корисници. Се надевам дека ќе го апгрејдираат пошто 3.5 е многу застарен веќе.

го даваат GPT-4о како бесплатен и делува солидно. Но многу малце ти дава да го прашуваш. За две три прашања и отиде кредитот, те враќа на 3.5. Башка и некако многу е спор четворката на телефон, ваљда ради многу корисници. Се надевам дека ќе го апгрејдираат пошто 3.5 е многу застарен веќе.
А што го праша? И што ти кажа?

Ова е веќе нешто, многу многу cool ...

Ова ќе биде добро за оние кој немаат буџет и можности повеќе за реализација на филмови, серии, музички спотови плус го скратуваат и времето на снимање.

направи си акаунт на open ai и прашувај што сакаш. Има и апликација на телефон. У глобала интересен е за користење.
Велиш дека за 2-3 прашања те враќа на 3.5. Дали ако го прашам да си играме термо нуклеарна војна ќе ме одјебе и ќе го следи сценариото од филмот или ќе симулира во реално време?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom