Алармен систем - совет

• Креатор на темата Креатор на темата gurman2
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 декември 2012
Мислења
2.757
Поени од реакции
7.311
Локација
Скопје
Планирам да вградам алармен систем во куќата. Кога почнав да се јавувам по фирми, дознав дека има бугарски, полски, канадски, израелски, можеби и други во понуда. Цените за она што го барам им се движат од 20.000 до 40.000 денари, зависно од производот, но и од фирмата која ја наплаќа монтажата по продажбата.
При тоа, гаранцијата што ја даваат е со поголем рок кај поевтините аларми, што ми е чудно.
Бидејќи воопшто не се разбирам од ова, молам некој поискусен за мислење

Планирам да вградам алармен систем во куќата. Кога почнав да се јавувам по фирми, дознав дека има бугарски, полски, канадски, израелски, можеби и други во понуда. Цените за она што го барам им се движат од 20.000 до 40.000 денари, зависно од производот, но и од фирмата која ја наплаќа монтажата по продажбата.
При тоа, гаранцијата што ја даваат е со поголем рок кај поевтините аларми, што ми е чудно.
Бидејќи воопшто не се разбирам од ова, молам некој поискусен за мислење
Samo Paradox i nemas gajle u narednite 30 godini gi rabotam mnogu vreme

Ако си у Ск да ти шитнам еден користен година дена со два сензори, ќе си докупиш уште, можеш да ставиш на прозори и врати како и на движење иначе Paradox.

Ако си у Ск да ти шитнам еден користен година дена со два сензори, ќе си докупиш уште, можеш да ставиш на прозори и врати како и на движење иначе Paradox.
Не би одел со такви комбинации, кога не се разбирам.
Благодарам!

На кој принцип функционираат алармните системи ако не ги менаџираш подолго време?

Во смисла - Заклучуваш домот и одиш странство на 6 месеци ама сакаш да знаеш дека имаш каква таква заштита, затоа што локалниот наркоман ќе разбере дека тој стан/куќа е празен.

Благодарам, го послушав советот. Утре ќе ми монтираат Paradox

Што совет дадоа... Го надрвија.
Ќе дојдат да ти намонтираат PIR сензори кои не је бркаат функцијата ако ти е дома поише од 30'C типа летни горештини ИР сензорот за кур не го бива али тоа е...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom