Инфо за малите згради во Ново Лисиче

Член од
23 март 2022
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво дечки,

Јас да ве прашам да не знаете кои градежни компании ги градеа малите зградички во Ново Лисиче, односно реонски центар Аеродром, до школото Александар Македонски? Ми треба контакт за да прашам дали можеби има уште некој непродаден стан во поновите градби, или да не планираат набрзо да почнат пак да градат таму?

Здраво дечки,

Јас да ве прашам да не знаете кои градежни компании ги градеа малите зградички во Ново Лисиче, односно реонски центар Аеродром, до школото Александар Македонски? Ми треба контакт за да прашам дали можеби има уште некој непродаден стан во поновите градби, или да не планираат набрзо да почнат пак да градат таму?
а кај да градат, да го урбанизираат игралиштето ? да рушат куќа и да дигат мала зградичка не се исплати... туку не знам дали ги врзаа со градско парно, а има доста таму што имаат на струја греење, не ми е јасно како ќе поминат сега со кризата...

а кај да градат, да го урбанизираат игралиштето ? да рушат куќа и да дигат мала зградичка не се исплати... туку не знам дали ги врзаа со градско парно, а има доста таму што имаат на струја греење, не ми е јасно како ќе поминат сега со кризата...

Не знам дали сте биле таму скоро, но има многу празни плацови околу зградите што веќе се изградени. Не мора ништо да се руши или уништи за нови.

Што се однесува до греењето, има многу економични клими што не се ни чувствуваат на сметката за струја. Дури ни сега со поскапувањето на струјата. Јас живеам во зграда што има парно во Аеродром, па исклучено ни е и си се грееме на клима.

Не знам дали сте биле таму скоро, но има многу празни плацови околу зградите што веќе се изградени. Не мора ништо да се руши или уништи за нови.

Што се однесува до греењето, има многу економични клими што не се ни чувствуваат на сметката за струја. Дури ни сега со поскапувањето на струјата. Јас живеам во зграда што има парно во Аеродром, па исклучено ни е и си се грееме на клима.
тоа за рушење мислев стари мали куќи од насделбата, а не сум бил одамно...порано гледавме еден стан, видов дека и цевки за подно греење имаше во купатилата... а така е, бидејќи се ниски згради и малку станови има, ако веќе воделе цевки за вода и канализација и кабли, можеби има капацитет за уште некоја зграда, но треба да се види во урбанистичкиот план, а и чии се празните парцели, тоа може лесно на веб сајтот на катастар...

Е како поминува цела Македонија? :D

Офтопик
Шарена Марсофке,личиш на Јелена од Преспаф :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom