Несоница Insomnia (тешка, хронична) Совети, препораки, искуства

• Креатор на темата Креатор на темата Alfino
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 декември 2021
Мислења
56
Поени од реакции
21
Мајка ми има еден голем проблем со здравјето. Не може воопшто да спие, да заспие има несоница веќе бројни години по ред, мозокот и е нон-стоп буден, пие разни лекови за спиење не се знае што ли не пробала, секоја вечер е приморана да пие по 4-5 вида на апчиња луната, дијазепам. мелатонини секакви, б-комплекси, за да малку ја опуштат да има мирна ноќ, но ниту една таблета не и делува, нема ефект, и велам да престане да ги пие бидејќи знам дека таблетите за спиење се штетни по здравјето кога се земаат долго време, но не ме слуша и не престанува бидејќи е зависна од нив. Беше и на неколку психијатри, невролози на државно, но само и препишуваат лекови од кои нема никакво подобрување, и само ја влошуваат состојбата. Со тоа што не може да спие, мајка ми нема енергија да работи, да прави било што, многу е исцрпена, ја боли главата, во последно време многу ја стегаат градите и осеќа болки на срцето, меморијата и е ослабната, заборава често некои работи. По карактер е стресна и нервозна личност, што се нервира за многу ситници и за други луѓе кои прават грешки и имаат згрешено во животот, и многу често се навраќа во минатото и ги спомнува лошите моменти на нашата фамилија. Во минатото многу се има секирано и си ставаше се на душа. И се тоа со години доведе до ова. Има 49 години.

Луѓе помогнете ми, кое е решението за мајка ми, кажете совет, некој да сподели искуство слично или исто, кај кој доктори да се оди, клиники. болници без разлика дали државно или приватно или во странство. Дали има ефект ако прави духовно исцелување. Некој што има познавање околу проблемот(болеста) или го изучува ова го молам нека сподели, или знаете некој луѓе што го пребродиле ова, некои ваши блиски, роднини, пријатели. Благодарам

b complex никако пред спиење. Хелекс и магнезиум, б1, б3, б5. Повеќе зеленчук и овошје.

Чим нема фајде од лековите, мора некако да и се стави во глава дека апчињата не и користат. Што викаш дека е зависна од нив, тоа може да е точно, и не е лошо да се проба со некоја плацебо терапија. Да и ги смениш со некои на природна база што немаат хемија. Само немој да и ги криеш и со сила да и ги забрануваш, ќе напраиш проблем така.
Ама пак на ова нека одговори медицинско лице а и ти најубаво е да се консултираш со доктор. Да не се праам паметен пошто сум далеку од компетентен да зборам за медицина. Ова само ми е како идеја за луѓе зависни од апчиња.

Друга работа, стресно време, се си става на срце и тоа се одразува на ваков начин. Заеби доктори, очигледно не е ова медицински проблем. Само ќе ја клукаат со апчиња, ќе ја носат од едно на друго место, снимки мимки, ќе ја извадат од памет жената.

Мој совет е фино лепо да ја однесеш негде на некое мирно местенце, еве сеа ќе пукне пролет, уплати и 10тина дена негде на свеж воздух, Берово рецимо, нека се одмори, нека се надиши чист и свеж воздух.
Нејќам да те распрашувам сеа фамилијарни работи, ама ако е се во ред, почести вакви екскурзии мислам дека ќе и помогнат. А и дневни активности од сличен тип истотака би помогнале, прошетка, муабет, позитивна атмосфера, некоја занимација од типот играње карти или било што слично што ќе и го држи мозокот на страна од грижи и црни мисли.

Мајка ми има еден голем проблем со здравјето. Не може воопшто да спие, да заспие има несоница веќе бројни години по ред, мозокот и е нон-стоп буден, пие разни лекови за спиење не се знае што ли не пробала, секоја вечер е приморана да пие по 4-5 вида на апчиња луната, дијазепам. мелатонини секакви, б-комплекси, за да малку ја опуштат да има мирна ноќ, но ниту една таблета не и делува, нема ефект, и велам да престане да ги пие бидејќи знам дека таблетите за спиење се штетни по здравјето кога се земаат долго време, но не ме слуша и не престанува бидејќи е зависна од нив. Беше и на неколку психијатри, невролози на државно, но само и препишуваат лекови од кои нема никакво подобрување, и само ја влошуваат состојбата. Со тоа што не може да спие, мајка ми нема енергија да работи, да прави било што, многу е исцрпена, ја боли главата, во последно време многу ја стегаат градите и осеќа болки на срцето, меморијата и е ослабната, заборава често некои работи. По карактер е стресна и нервозна личност, што се нервира за многу ситници и за други луѓе кои прават грешки и имаат згрешено во животот, и многу често се навраќа во минатото и ги спомнува лошите моменти на нашата фамилија. Во минатото многу се има секирано и си ставаше се на душа. И се тоа со години доведе до ова. Има 49 години.

Луѓе помогнете ми, кое е решението за мајка ми, кажете совет, некој да сподели искуство слично или исто, кај кој доктори да се оди, клиники. болници без разлика дали државно или приватно или во странство. Дали има ефект ако прави духовно исцелување. Некој што има познавање околу проблемот(болеста) или го изучува ова го молам нека сподели, или знаете некој луѓе што го пребродиле ова, некои ваши блиски, роднини, пријатели. Благодарам
Може да проба со медитација, таи чи, кигонг и слични медитативни вежби. Ако е религиозна може да си чита молитви, псалми или стихови од верски книги/книга што ја опуштаат.

Од физичка активност, прошетки по планини, на чист воздух. Нека вежба дома пред спиење секојдневно за да го умори телото. Читање книга пред спиење мене секогаш ми помагало да ми се уморат очите и мозокот.
Така со уморно тело и мозок можам да спијам подлабоко и со помалку часови спиење се будам освежен.
Лековите нека ги остави, не и се потребни, само ја трујат и залажуваат.

... не спомнуваш тука една особа што може да биде клучна причина за неспиење, нејзиниот маж т.е. твојот татко?
... очигледно не е ова медицински проблем...
(y)
Мој совет е фино лепо да ја однесеш негде на некое мирно местенце, еве сеа ќе пукне пролет, уплати и 10тина дена негде на свеж воздух, Берово рецимо, нека се одмори, нека се надиши чист и свеж воздух.
... мора да се најде причината и таму да се реши проблемот, со свеж воздух не се решава овој случај!

Последно уредено:
Clonazepam 2mg pred spienje, tie b kompleks, lunata se suplementi nisto nikade probaj so ova na pocetok moze i pola t. E 1mg

Clonazepam 2mg pred spienje, probaj so ova na pocetok moze i pola t. E 1mg
...полека со препораките и советите, погрешен лек е отров за телото и може само штета да направи,

ice_screenshot_20220330-164520.jpg ice_screenshot_20220330-164732.jpeg

само со препорака и следење од лекар,

ice_screenshot_20220330-164627.jpeg

ice_screenshot_20220330-164859.jpeg

lunata se suplementi nisto nikade

ice_screenshot_20220330-165548.jpeg

„Луната“ не е суплемент, немој така, „zolpidem- Lunata“ е лек во група на хипнотици кои се користи за краткотрајно лекување со претходно одредување на причината на несоницата од страна на лекарот, не смее да се пие подолг период!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom