Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување

Пак Русија сјебува украински авион длабоко во внатрешноста, но некако медиумите слабо го покриваат ова. Да беше руски, ќе беше ,,вааааау, Украина победува!!!!". :vozbud: :vozbud: :lolzz: :LOL:
Прееска гледав, вака некамуфлиран, несобран во земуница/хангар, веројатно мислеле дека авионов е доволно далеку од фронтот.

цели механизирани единици русиве праќаат околу Авдивка. @Ne_sum_ja едно експертизиче ако може :kafence:

Шо бидна Рон? До кај е работата со целите механизирани единици околу Авдеевка?

Јас костумот го однесов на хемиско да се спремам за прославата на падот на Авдеевка, кога вчера ме погодија тажните вести дека сепак драгите руси курот немиен го изеле.

Има ли надеж Рон? Ќе падне ли до јули, да знам летниот одмор како да го планирам.

Епски снимки од рововска борба.
Артилерија работи и ги потиснува/приморува противниците да се кријат во рововите, за тоа време руската пешадија се приближува (артилеријата е доволно прецизна за да нема „пријателски оган“). Почнува пешадијска борба одблиску ама во овој случај тие во рововите се во неповолна позиција. Следи школски пример на употреба на кашикари кои дефинитивно не се штедат. За некое време безумен отпор исходот е јасен, и неколкумина паметни се предаваат - што требало сите веднаш да го направат. Нема шанси да се браниш од близок противник над тебе додека ти си во дупка, покриен да не можеш да претнеш, додека те убиваат со кашикари.

И еј, што да ви правам ако после нецели две години сеуште немате Телеграм. Снимкава не ја најдов на друга платформа.

Шо бидна Рон? До кај е работата со целите механизирани единици околу Авдеевка?

Јас костумот го однесов на хемиско да се спремам за прославата на падот на Авдеевка, кога вчера ме погодија тажните вести дека сепак драгите руси курот немиен го изеле.

Има ли надеж Рон? Ќе падне ли до јули, да знам летниот одмор како да го планирам.

борбите се во тек, украинците праат контранапади.

Со повеќе информации ќе се јавиме после рекламите.

Информации нема ни по рекламите, скролаш по тоа сајтовите, Газа маза, Газа маза и чат пат ќе налеташ како русите правеле офанзива, пак ќе скролаш еден саат, па ќе излезе уништен тенк, ако е на проруски ќе прочиташ дека само што не ја освоиле Авдивка, пардон опколиле, на проукраински истепале милион руси и така.

Внимание посебно на првите 3-4 минути...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom