Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
oвој е врв на глупоста од тие, да ги наречам, проминентни аналитичари
можам книга да напишам од неговите глупости за војнава

Да го прочиташ што има пишано за Кина e далеку далеку пострашно. Кина се деиндустриjализира, Кина во следните 10 години ќе биде во состојба на гладување и хаос и популацијата ќе се намали на 500 милиони. Кина повеќе нема питка вода и во иднина ќе мора да увезува вода за населението. Братот од пред 10-15 години предвидувал дека Кина до 2018 е готова и денес предвидува дека Кинезите се готови за 3-5 години.

Не знам од каде го извадија овој и зошто го промовираат толку али типот е Скип Белјис за геополитика. Hot take по hot take. Бетер е од оној Лекс Фридман кој што буквално беше највештачкото подигање на популарност кое сум го видел. Комплетен анонимус одеднаш може да донесе кој било гостин.

Не знам од каде го извадија овој и зошто го промовираат толку али типот е Скип Белјис за геополитика.
Oвој ми се чини како да пуштен по нарачка одозгора и ајде, го примаат, неволно по подкасти. И Џое Роган и други сум гледал како малтене не почнат да превртуваат со очи кога ќе опали нешто.
Скип, колку и да e annoying и не го сакам, не лупета толкави глупости.

Двете страни користат касетна муниција од почеток на војната.

Него се сеќавате на т.н. "cope cages" и колку глупости се кажа за она што всушност е "slat armor" и што го користат војските низ светот бидејки (колку толку) ја зголемува заштитата на оклопните возила од кумулативните проектили?

Ете сега го користат и двете страни, изгледа дека има некаков ќар од него.

Целите на ноќното бомбардирање на Одеса.

F1ZlVuIWAAAasKJ

Туристичка дестинација на Русофоби сјебана.

Колку само ги местат локалците.
Автоматски споено мислење:

Познатиот аналитичар Роб Лее даде совет, пешадија да ја правеле офанзивата џганов собран. Без оклопни возила.

Еве од прилика во пракса како изгледа тоа.

Овие простиве ќе си гинат. Ама тие советниците како Роб и тајфа што цицаат кеш од тинктанкови, кај им е душата маме им јебем.

Двете страни користат касетна муниција од почеток на војната.
Ги пратам работиве, и искрено досега не сум видел видеа со употреба на касетна муниција од руска страна.
Нити па некој има постирано овде. Досега.

Нема шанса Русија да употребува кластер муниција. Не знам зошто некој воопшто би помислил на тоа :)
Кластер муницијата е екслузивна за сатанистите, евросодомитите и лгбтџ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom