Resenie za ublazuvanje/resavanje na vlaga

• Креатор на темата Креатор на темата kirep
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 ноември 2020
Мислења
17
Поени од реакции
2
Planiram letovo da renoviram doma ama vo nekolku sobi mi se pojavuva vlaga bidejki zadniot dzid lezi na zemja (nad nas pozadi kukata ima pat i nema nacin za toj dzid da se izdvoi od zemjata)

Ke go menuvam krovot pa soglasno ke stavam i limena obsivka na toj del kaj patot za voopsto da ne dopira voda do nego od patot.
Dosega nemav na toj del kupatilo, no sega planiram da pravam i kupatilo pa dali ima vrska dali ke bide kada ili tus kabina vo odnos na vlagata ?

Kakov tip na dzamovi mi se najpogodni ?
Dali ako stavam fasada ke bide od korist ?
Dali ima vrska dzidovite dali se beleni so polikolor ili var ?

Ako imate bilo kakvo resenie koe pomaga za ublazuvanje na vlagata ve molam pisete.

Доколку ѕидот ти лежи на земја колку и да имаш изолација тешко дека ја искорениш влагата поради фактот дека земјата секогаш ќе држи ладно на тој дел и ќе имаш разлики во температурата во собата што ќе доведе до кондензација на тој дел. Можеби ко решение би било надворешна изолација, ама ете велиш не можеш да го одвоиш делот пошто имало пат.

Проив влага е секогаш подобро вар или поликолор со силикати пошто е на ph алкален и со тоа за одреден период одвратува формирање на мувла, додека чист поликолор одма би фатил влага пошто нема такви своиства.

Друго решение е да имаш добра вентилација некако или во краен случај да си купиш одвлажнувач

Доколку ѕидот ти лежи на земја колку и да имаш изолација тешко дека ја искорениш влагата поради фактот дека земјата секогаш ќе држи ладно на тој дел и ќе имаш разлики во температурата во собата што ќе доведе до кондензација на тој дел. Можеби ко решение би било надворешна изолација, ама ете велиш не можеш да го одвоиш делот пошто имало пат.

Проив влага е секогаш подобро вар или поликолор со силикати пошто е на ph алкален и со тоа за одреден период одвратува формирање на мувла, додека чист поликолор одма би фатил влага пошто нема такви своиства.

Друго решение е да имаш добра вентилација некако или во краен случај да си купиш одвлажнувач

Gi gledav tie odvlaznuvaci ama neznaev kolku se stvarno korisni da ne se samo frlanje na pari, posto sekako planiram da investiram za ovoj problem ne mi smeta i toa resenie.

Tuku vo vrska so polikolor ili var so silikati ke mozes li da predlozes firma ili produkt ? Dosega sam si belev pretezno so gasena var i var vo prav i nemam mn iskustvo so drugite produkti sto gi ima po prodavnicive.

Gi gledav tie odvlaznuvaci ama neznaev kolku se stvarno korisni da ne se samo frlanje na pari, posto sekako planiram da investiram za ovoj problem ne mi smeta i toa resenie.

Tuku vo vrska so polikolor ili var so silikati ke mozes li da predlozes firma ili produkt ? Dosega sam si belev pretezno so gasena var i var vo prav i nemam mn iskustvo so drugite produkti sto gi ima po prodavnicive.
Одвлажнувачите се добри. Сега трошат струја ама па ќе видиш колку вода можат да "произведат" од воздухот. Јас би ти препорачал да продолжиш со вар. Варта е подобра против влага според мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom