Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зш изјавата ти звучи како да си бугарски бејт трол? Зш си толку сумничав?Мислам дека, заедно со Крсте Петков-Мисирков, е најзначајна фигура за македонскиот идентитет.
Не биле визионери туку Вардарски Патриоти. Ако се паметни сегашниве можат барем да оди и латиница и кирилица паралелно сега како во Србија.Малку потешко за латиницата, прво и основно греота е и ерес татковината на Кирилицата да се откаже од неа, ради упикување на запад. Плус никој после ВСВ не можел да претпостави дека англискиот ќе биде скоро па официјален јазик во светот.
Што знам, мене ти ми звучиш како трол. А тоа „зш“ на македонски е?Зш изјавата ти звучи како да си бугарски бејт трол? Зш си толку сумничав?
Нема везе, секако и пред ВСВ еден друг јазик со латинична азбука бил, како да кажам, lingua francaПлус никој после ВСВ не можел да претпостави дека англискиот ќе биде скоро па официјален јазик во светот.
DAШто знам, мене ти ми звучиш како трол. А тоа „зш“ на македонски е?
Прво, ние за прв пат стануваме држава, плус остај тоа пред всв, СССР беше победникот, за овој дел од светот.Јас стварно не разбирам како може фактот што македонската азбука е кирилична да ви има одмогнато една јота во животот.
Нема везе, секако и пред ВСВ еден друг јазик со латинична азбука бил, како да кажам, lingua franca![]()
Изгледа доста непрактично. Додека да напишам 5 букви од хиероглифиве, со кирилица ќе напишам цела реченица.За нас како западен балкан најдобра си е оригиналната Глаголица - ⰽⱛⱃⰻⰾⰾⱁⰲⰻⱌⰰ, изгледа преубаво
![]()