Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Што е лошо да се оди во Арачиново, тоа е убаво Македонско село со кираџии од староседелците на северна Албанија.

Што е лошо да се оди во Арачиново, тоа е убаво Македонско село со кираџии од староседелците на северна Албанија.
Само уште ти ни остана да ни говориш дека Арачинове некогаш било Македонско село!

Форумскава администрација треба да воведе некоја награда за вакви умотворини.

...заборавив да прашам, бидејќи говориш дека е Македонско село, имаат ли право тоа селаните на бугарски пасош?

Само уште ти ни остана да ни говориш дека Арачинове некогаш било Македонско село!

Очигледно треба да се каже оти ти викаш дека некогаш било, затоа после те заебаваат, ти веќе си го отпишал за твое.
Автоматски споено мислење:

...заборавив да прашам, бидејќи говориш дека е Македонско село, имаат ли право тоа селаните на бугарски пасош?
Тешко на овој народ со умотворци како тебе, никакво чувство за татковина со тој југословенски мозок.

Очигледно треба да се каже оти ти викаш дека некогаш било, затоа после те заебаваат, ти веќе си го отпишал за твое.

Тешко на овој народ со умотворци како тебе, никакво чувство за татковина со тој југословенски мозок.
Добро, е па ај тогаш оди во Арачинове и запеј ја заветрина, а јас ќе дојдам да слушам.
Има некои што нема да дојдат оти тие немале шо да праат во Арачинове

И ми остана должен, за тоа арачиновските балвани имаат ли право на бугарски пасош?

Суперишка, брмбрмбррррм откри дека имам југо-мозок :jeeee:

Добро, е па ај тогаш оди во Арачинове и запеј ја заветрина, а јас ќе дојдам да слушам.
Има некои што нема да дојдат оти тие немале шо да праат во Арачинове

И ми остана должен, за тоа арачиновските балвани имаат ли прави на бугарски пасош?
Арачиново е света Македонска земја ќе дојде ден и семакедонско оро ќе се игра.
За бугарски пасоши си досаден и уште еднаш покажуваш дека размислуваш само за земјата која била доделена на белград, класичен бановински менталитет

Арачиново е света Македонска земја
Чул те Господ!
е дојде ден и семакедонско оро ќе се игра.
Со ова не се сложуваат “брајчата“ Арнаути.
За бугарски пасоши си досаден
Зошто си таков, јас само се грижам за тоа селаните од Македонското село дали че добијат и тие бугарски пасош ;)
размислуваш само за земјата која била доделена на белград,
Што ти е ова, ти пак за Србистан :pos:

Чул те Господ!

Со ова не се сложуваат “брајчата“ Арнаути.

Зошто си таков, јас само се грижам за тоа селаните од Македонското село дали че добијат и тие бугарски пасош ;)

Што ти е ова, ти пак за Србистан :pos:
Svaka ptica svome jatu leti, druze taksist.
Нема друго место за еден Македонец освен Македонија, nadam se da razumes.

Vidi i Japanci igrat tatkovino Jugoslavijo ,kako kje mu objasnis na generacite od 45 fo 90 deka tatkovina mu e Makedonija

Kaze ja sam se zakleo druga Tita i nikome vise

Mnogu Brzo se menvat ovie istoriski rezimi niedna generacija ne trat ,.,i kkao eden coek vo mal odreden vremenski od 10 milradi godini od univerzumot se vrzuva z edena epoha.

100 years is 0.000001% of 10 billion years.

Последно уредено:

Vidi i Japanci igrat tatkovino Jugoslavijo ,kako kje mu objasnis na generacite od 45 fo 90 deka tatkovina mu e Makedonija

Kaze ja sam se zakleo druga Tita i nikome vise

Mnogu Brzo se menvat ovie istoriski rezimi niedna generacija ne trat ,.,i kkao eden coek vo mal odreden vremenski od 10 milradi godini od univerzumot se vrzuva z edena epoha.

100 years is 0.000001% of 10 billion years.
Уште ти бугарче фалеше во муабетов, толку ја обичавте екс ју, и тоа само заради ефтини чорапо гашти и поклоните на свиждањата.

Уште ти бугарче фалеше во муабетов, толку ја обичавте екс ју, и тоа само заради ефтини чорапо гашти и поклоните на свиждањата.
толку ја обичаа што на мајка му и останати бугарски моми им беше посебна чест да се изебаат со некој од ех ЈУ.

Македонија е југословенска бановина составена од илирски племиња и монголски орди.
Име грчко нема да загине

Многу пари од буџетот секоја власт користи за финансирање нови работни места во и онака преполната државна администрација, државниот апарат е масивен и нефункционален.

Тукае грешката, затоа сме сиромашни, државни службеници има премногу, со лопата да ги ринеш, ...исто така и на локално ниво под градовите има премногу институции кои ништо не работат,(пример Вардарски плански регион-, Велес)

А само земаат плата, на платен список се, тоа се пари од џебот на граѓаните, не знам кога ќе се свестиме.

Треба на тие сите институции да им се стави клуч на врата. За да колку толку се опоравиме. Вака тонеме ко Титаник.

Арачиново е света Македонска земја ќе дојде ден и семакедонско оро ќе се игра.
За бугарски пасоши си досаден и уште еднаш покажуваш дека размислуваш само за земјата која била доделена на белград, класичен бановински менталитет
Од Арачиново Македонците беа избркани на клоци. Последниот кој неќеше да си иде, беше убиен ко куче пред своја врата.

Последно уредено:
Од Арачиново Македонците беа избркани на клоци. Последниот кој неќеше да си иде, беше уиен ко куче пред своја врата.

Ама не е тоа битно...битно е дека Зоќе два пати си ја откупуваше украдената му „трава„, донирајќи им на Арачиновци 2х500,000 Евриќи...за никад изведената канализација, нели...

Многу пари од буџетот секоја власт користи за финансирање нови работни места во и онака преполната државна администрација, државниот апарат е масивен и нефункционален.

Тукае грешката, затоа сме сиромашни, државни службеници има премногу, со лопата да ги ринеш, ...исто така и на локално ниво под градовите има премногу институции кои ништо не работат,(пример Вардарски плански регион-, Велес)

А само земаат плата, на платен список се, тоа се пари од џебот на граѓаните, не знам кога ќе се свестиме.
Зашто сметаш дека споменатото вработување е „грешка„ а не дека е „грижа од партијата„ за „ухлебување„ на своето гладно (и трајно неспособно) членство?....

Их, каква си значи...:kafence:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom