Помош со хард диск

• Креатор на темата Креатор на темата Boom tv
  • Време на започнување Време на започнување
Не правам бејкап бидејќи незнам, а и мислам откако ќе биде мртов хард дискот не помага ни бејкап.
Ваква конфузна личност како тебе ретко се гледа.

Отвора хард дискови ќе мењал електроники ама не правел бекап бидејќи не знаел.

Бекапот не помагал хард дискот ќе бил мртов ааааааа.

Ваква конфузна личност како тебе ретко се гледа.

Отвора хард дискови ќе мењал електроники ама не правел бекап бидејќи не знаел.

Бекапот не помагал хард дискот ќе бил мртов ааааааа.
Види јас не отварам хард дискови и не менувам електроника туку сервисери, второ голема работа ако незнам бекап да правам. Ти си мамино галениче и све знаешСИТЕ НЕ СЕ УЧЕНИ КАКО ТЕБЕ И АЈ МРШ СЕГА НЕ МИ ГО ГУБИ ВРЕМЕТО

има надеж за хард дискот врти внатре си работи само во биосот не го чита и во компјутерот. Можно е до електрониката да е штом не го чита во биосот ниту во компјутер, а си работи?

има надеж за хард дискот врти внатре си работи само во биосот не го чита и во компјутерот. Можно е до електрониката да е штом не го чита во биосот ниту во компјутер, а си работи?
Ако претходно PCто не ти праел проблеми со препознавање HDD, значи проблемот ти е најверојатно до самиот HDD.
Ако хард дискот врти, немора да значи дека работи. Пробај ако можеш да ја смениш електрониката, али ако не работи ни тоа, најверојатно е затоа што ти се оштетени самите магнетни дискови на HDDто.
И мојот стар хард диск физички вртеше, но кога го расклопив видов дека дисковите се оштетени (е тогаш враќање, АМИН).

Ke si zemes Marta PC i ke ti cita flopi :D .
Mene pa uste ne mi e jasno zosto lugjeto ne pravat backup tuku baraat resenie od koa ke crkne. Ja bukvalno imam 2 obicni i 1 ssd i koa praam backup, odi na site 3, ako eden rikne pak ke imam sve na 2 mesta. Plus imam 6tb online storage koj ne go koristam mnogu posho me mrzi da rasporedam sho bi mozelo da se cuva online a sto ne.
Брат,не се сите техно-експерти

Види јас не отварам хард дискови и не менувам електроника туку сервисери, второ голема работа ако незнам бекап да правам. Ти си мамино галениче и све знаешСИТЕ НЕ СЕ УЧЕНИ КАКО ТЕБЕ И АЈ МРШ СЕГА НЕ МИ ГО ГУБИ ВРЕМЕТО
За Бејкап да направиш од еден во друг хардиск потребно е двата хардискови да ги приклучиш на компјутерот со што ќе добиеш две различни икони со различни букви.Го отвараш менито на првиот хардиск и со левиот клик на маусот ги селектираш или заокружуваш сите податоци од првиот хардиск за да потемнат односно сменат боја,притискаш десен клик на маусот а со левиот клик одиш на опцијата Copy,потоа го отвараш менито на празниот хардиск и со десен клик на маусот стискаш опција Paste и ќе почнат да се копираат сите податоци од првиот во вториот хардиск.Попросто објаснување од ова не постои.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom