фора

• Креатор на темата Креатор на темата Incule
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 јануари 2015
Мислења
1.151
Поени од реакции
512
Што е форава,на фб некои пишуваат за наследство,пишува сте добиле наследство и бара инфрормации и државјанство,што се крие позади ова?? имам ваква порака

Што е форава,на фб некои пишуваат за наследство,пишува сте добиле наследство и бара инфрормации и државјанство,што се крие позади ова?? имам ваква порака
Обично се работи за измама,порано од Африка имаше едни измамници,делеа кобајаги најнови џипови Тојота Ленд Крузери,ми се јави еднаш возбудена балдза ми,ми вика добивме награда џип,само требало да внесат број на банкарска сметка и уште неколку податоци :pos:

Побарај поим на phishing ....Че ти стане јасно ... Имаш вишинг,остар фишинг итн ....

Зарем не се тие глупости прастари на интернетот? Мислам дека привиот широкораспространет модел на ваква измама беше нигериски принцови што бараат пари. У принцип, освен ако не купуваш нешто , не внесувај банкарски податоци на интернет. И дури и тогаш биди опрезен

Еден другар ги запишуваше броевите да се јавел да ја подигнел наградата, сето ова на некои 25 години :)

tenor.gif

Некој да ми објасни се, тој ми бара податоци и емаил и емаил пошта и информации

Изгледа понудата е примамлива па неможе да се одлучи што да прави...

Инкуле,сериозно мислиш за ова ?! Брат ај шо бев јас досаден за промена на никот,ама ова брат, требаше да сфатиш досеа дека е чиста измама и глупост

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom