Air fryer

... и пак ќе се вратите на стариот начин на приготвување со сончогледово масло, а овој ќе ви биде „понекогаш“, никаде не ја спомнувате временската разлика на приготвување,
 
најдобрата инвестиција што сум ја направил... едноставно е за користење уште поедноставно за чистење...исто така не ти смрди цел стан/кујна на готвење... јас се правам во него, помфрит, стек, свинско, фишфингерс и моите омилени пилешки крилца... јас иам од 3л и тоа е доволно за еден или двајца...

Sent from my SM-G980F using Tapatalk
 
... и пак ќе се вратите на стариот начин на приготвување со сончогледово масло, а овој ќе ви биде „понекогаш“, никаде не ја спомнувате временската разлика на приготвување,
2-3 дена е разликата?
@DimceY која марка е и колку пари го купи?
 
2-3 дена е разликата?
@DimceY која марка е и колку пари го купи?
... види вака вие на југ се однесувате а? со географска разлика од два дена?
ги имам сите апарати немам каде веќе да ги поставам, ама пак се враќам на стар начин на приготвување, си го кажав своето мислење, што е проблемот со тебе?
полнолетен си ти за да знам како да ти возвратам?
 
... види вака вие на југ се однесувате а? со географска разлика од два дена?
ги имам сите апарати немам каде веќе да ги поставам, ама пак се враќам на стар начин на приготвување, си го кажав своето мислење, што е проблемот со тебе?
полнолетен си ти за да знам како да ти возвратам?
Можеше на пример да објасниш малку повеќе колку време е таа временска разлика. Чисто информативно за секој што се мисли дали да го нарачи или веќе го нарачал.
 
... види вака вие на југ се однесувате а? со географска разлика од два дена?
ги имам сите апарати немам каде веќе да ги поставам, ама пак се враќам на стар начин на приготвување, си го кажав своето мислење, што е проблемот со тебе?
полнолетен си ти за да знам како да ти возвратам?

Не замарај
 
2-3 дена е разликата?
@DimceY која марка е и колку пари го купи?
јас не сум во Македонија... оваа моментално шо ја користам е Gourmetmax, со дигитален дисплеј, 1300W, опсег на температура од 80 до 200 степени и тајмер од 60 минути.. има 6 различни програми.. кошташе 99€, ама јас ја собрав на блекфрајдеј и тоа последната беше за 40€..

Sent from my SM-G980F using Tapatalk
 
Со оглед дека масло не се става а и на клипов кажаа дека масло не употребиле за помфритот, дали е safe од здравствен/нутриционистички аспект помфритот припремен во чудово. Те прашувам како поборник (со право) против загреаниот зејтин, масло итн. Веројатно сакам споредба да направам со варен компир и помфрит направен без масло во AirFryer :)
 
Со оглед дека масло не се става а и на клипов кажаа дека масло не употребиле за помфритот, дали е safe од здравствен/нутриционистички аспект помфритот припремен во чудово. Те прашувам како поборник (со право) против загреаниот зејтин, масло итн. Веројатно сакам споредба да направам со варен компир и помфрит направен без масло во AirFryer :)

Многу подобар него со зејтин, ама пак е малце сива зона, поготово ако не си метаболички на оптимално ниво.

Јади максимум 2x во неделата би рекол :)
 
Многу подобар него со зејтин, ама пак е малце сива зона, поготово ако не си метаболички на оптимално ниво.

Јади максимум 2x во неделата би рекол :)
Освен Филипс кој AirFryer би го препорачал :D Се мислам меѓу еден од горење и искра, во нептун чинам ги видов. Работата е што буџетот ми е до 100 евра, така беше и за блендерот па го земав Филипсот од 150 евра (кој е коска) :D
 
Rernata e 60litri, povekje vreme da zagree, povekje trosi, treba da proveruvas koga e gotovo i u najgolem slucaj ke se prepece ako e bez zejtin. Air frier obicno imaat program za se so odreden tajmer i ne mora da stois nad nego i da proveruvas.
Автоматски споено мислење:

Valjda ke zavisi od sto ke gotvis. Konkretno za pomfrit ili kopani razlikata megju friteza i ova e ogromna, nema nikakva mirizba na zagoren zejtin :D , samo se osekja mirizba na kompir. Isto ti e i so meso, ke nemas mirizba ili jaka mirizba. Nie ne koristime aspirator koga koristime air frier bidejki nema potreba. Prozor otvarame skoro sekogas koga gotvime taka da iskreno ne sum primetil dali nekad bil zatvoren koa sne koristele air frier.
Да не биде дека ти контрам само сакам да се надоврзам на дел од твоите мислења може и не го земав најдоброто за да коментирам :)
Да точно релната е поголема и поспоро загрева, може и троши малку повеќе (зависи со кој од фраериве ја споредуваш) ама па ке приготви поголема количина на храна така што ако готвиш за повеќе лица е подобар избор.

Нема миризба на зејтин точно ама сепак има миризба (и тоа не мала, кога спремам месе осеќам низ цел стан, фалафел исто, риба фингери највеќе се осеќаат) ама би рекол е нормално сепак готвиш не е миризлива свеќа на крај краева. И тоа користам аспиратор кој влече како ламја @AceCaleb у најдобри денови би го проголтал без проблем :)
Се си мислам дека и ова прилично троши. Она што ми е битно е да е лесно за одржување и да не шири миризба како на пример кога пржиш во масло или фритеза. И дали убаво ја готви храната, длабински, да не биде реж од надвор, а внатре живо. За дека е здрава варијанта нема збор.
Како што пишав да троши исто како релна (на хартија помалку ама со оглед дека и помалку храна прави за исто количество ќе испаднат исто дека трошат. Полесно од ова за одржување неможе да биде верувај буквално како било кое тавче го переш. Миризба има да не се лажеме ама не миризба на зејтин него храната која ја готвиш некоја мириса повеќе некоја помалку. Дали убаво ја готви зависи најмногу од тоа колку храна ставаш. Ако ставиш поголемо количество на храна ќе треба да ја мешаш почесто и пак нема да е секаде рамномерно зготвена, кога ќе си ја најдеш мерката за секоја храна ќе ти биде мн подобро зготвена
Тоа ме кочи највеќе, неќам да морам еден оброк да го готвам на повеќе пати сакам све од еднаш. Стекот сварно е вкусен и сочен како што зборат и колку време отприлика му треба да е спремен ? Дали си пробала риба да правиш?
Да одличен е стекот (не овој форумџискиов стек-кобе да не се разбереме погрешно :Р) Од риба сум правел само фингери и фисх нугетс и супер искочиле двете, парче риба не сум ставил да спремам. Најголем проблем зашто неможе да готвиш две различни работи одеднаш е времето на подготовка пример во мојот помфрит е спремен за 15 мин, на стекот му треба помеѓу 20-25 мин што не е исто нели
Освен Филипс кој AirFryer би го препорачал :D Се мислам меѓу еден од горење и искра, во нептун чинам ги видов. Работата е што буџетот ми е до 100 евра, така беше и за блендерот па го земав Филипсот од 150 евра (кој е коска) :D
Искрено ми се допаѓа што споделил членот @galaxys за некој Тефал мислам збореше, што имал некоја ротациона лопатка во него, би ти рекол да идеш на таква опција. Јас имам обичен без таква лопатка и треба да отварам повремено сам да промешам за да биде подобро зготвено сепак мојот е 4.5л и може слободно да зготвиш две големи порции за двајца
 
Освен Филипс кој AirFryer би го препорачал :D Се мислам меѓу еден од горење и искра, во нептун чинам ги видов. Работата е што буџетот ми е до 100 евра, така беше и за блендерот па го земав Филипсот од 150 евра (кој е коска) :D

Хахахах со среќа да се служи HR3655, ѕверотина е :D

Што се однесува на пржачиве, не би знаел да ти помогнам, јас се ткомам да земам долго време, ама се нешто испаѓа, и цепам варена храна, било кој околу 100е од солиден капацитет и бренд треба да е добар......
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom