Конвертирање на видео фајлови во двд формат

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.248
Поени од реакции
12.462
Приказната е ваква, имам еден куп видео фајлови кои сакам да ги имам како ДВД на цд. Тие се мпег, мпг, ави и еден куп други, дали знаете која програма може да ми заврши работа? Значи 700 мега филмчиња да дојдат на 4 и пол гига двд.

Приказната е ваква, имам еден куп видео фајлови кои сакам да ги имам како ДВД на цд. Тие се мпег, мпг, ави и еден куп други, дали знаете која програма може да ми заврши работа? Значи 700 мега филмчиња да дојдат на 4 и пол гига двд.

Свесен се дека ова нема да им го подобри квалитетот?

јас го користам WinAVI Video Converter. топ е, едноставен е. инсталацијата најди си ја на даунлоуд.ком или ако неможеш, пиши пп, ќе ја аплоудирам инсталацијата и ќе ти го пратам линкот. cheers mate!

Свесен се дека ова нема да им го подобри квалитетот?

Секако дека сум свесен дека нема да го подобри квалитетот (што е невозможно). Целта е да се добијат ДВД фајлови кои ќе се гледаат на секој ДВД плеер.

kpbKENGUR напиша:
јас го користам WinAVI Video Converter. топ е, едноставен е. инсталацијата најди си ја на даунлоуд.ком или ако неможеш, пиши пп, ќе ја аплоудирам инсталацијата и ќе ти го пратам линкот. cheers mate!

Како работи ова, ги прави ДВД фајлови па после ги режам како ДВД компилација на ЦД или?

Поздрав!

Па има тема конвертори, прочитај натака има милион

Nero друже...Ги конвертира во ДВД формат, па потоа ги реже.

Ја имам шеската од Неро, ама не можам да ја најдам оваа опција. Некој да не ја користел?

Total Video Converter 3.10
5.3мегабајти :) следниве 3 месеци ке биде активен линкот. Конвертира од се во се :)

само за линкот ке причекаш некои 20 минути дур ја аплоудирам или не би ти пречело од фтп сервер да го симнеш?

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=739327&postcount=16

Или фрли ја некаде кај мене на имеил, ќе ти пратам порака, зошто линкот веќе не работи. Инаку ја имав програмава ама не знаев дека може и тоа да го прави.

И мене ми треба таква програма, ама да не го расипува квалитетот на видеото. Зашто пробав да конвертирам, после тоа квалитетот на DVD фајлот е за никаде.
Ако има некој нека пише ПП.

CyberLink PowerDirector симни си. Најдобар е според мене во поглед на опции и интерфејс. Одбираш клипови од било кој формат, ги ставаш на лентата. Имаш еден куп опции за обработка (кои не ти требаат во лучајов), ама па после кога идеш да снимиш на цд има добри опции. Можеш мениа, копчиња и анимации да правиш. И можеш кога снимаш да одбереш квалитет. Значи 1, 2 или 3 часа да трае ДВД-то. Потоа самото конвертира и одма почиња да реже.
Според мене најдобро решение.

Како работи ова, ги прави ДВД фајлови па после ги режам како ДВД компилација на ЦД или?
да, програмот само конвертира, па после двд фајловите ги ставаш да се режат во неро,... simple.
уствари, незнам, можда и реже програмот, ама јас само конвертирам, па во неро ги горам дисковите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom